Ingezonden persbericht


DELTA LLOYD HOOFDSPONSOR TENTOONSTELLING


Amsterdam, 24 juni 2010

DELTA LLOYD HOOFDSPONSOR TENTOONSTELLING

INEZ VAN LAMSWEERDE & VINOODH MATADIN

Delta Lloyd is hoofdsponsor van de overzichtstentoonstelling van Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin die van 25 juni t/m 15 september 2010 in Foam_Fotografiemuseum Amsterdam te zien is.

De tentoonstelling 'Pretty Much Everything - photographs 1985 - 2010' toont ongeveer 300 werken, die 25 jaar uit de carrière van het wereldberoemde fotografenduo beslaan. Van Lamsweerde en Matadin mogen zich rekenen tot de belangrijkste fotografen ter wereld. Zij behoren tot de weinige kunstenaars die de grens tussen mode en kunst met succes hebben weten te overschrijden en tegelijkertijd in beide vakgebieden werkzaam zijn gebleven.

De tentoonstelling bestaat uit kunstfoto's, modefoto's en portretten, zonder chronologische volgorde. De beelden zijn ingedeeld op persoonlijke, formele, sociale, politieke en intuïtieve associaties van de kunstenaars.

Delta Lloyd is sinds 2005 actief als sponsor van fotografie door haar verbintenis met de Joop Swart Masterclass van World Press Photo. Beeldtaal wordt steeds belangrijker en fotografie is een toegankelijke cultuurvorm voor een breed publiek. Daarbij maakt Delta Lloyd intensief gebruik van fotografie voor in- en externe media. Ook draagt Delta Lloyd Groep de Amsterdamse cultuurinstellingen een warm hart toe.

Meer informatie

Delta Lloyd Groep