Nieuw festival in Tilburg


Joris Posthumus Quartet, Sanne van Hek, Bram Stadshouders en veel meer op twee dagen in Tilburg

TILBURG, 20100602 -- Twee dagen muziek door toptalenten op weg naar (nog meer) succes. Sommigen dragen nog het predicaat VERS-kandidaat, anderen maakten eerder productie Productiehuis Muzieklab Brabant. Onder andere treden op 25 en 26 juni in Paradox (Tilburg) op: Sabine de Lat, Thomas Martens, Joris Posthumus Quartet (met Gideon van Gelder), Sanne van Hek met o.a. Harmen Fraanje, Bram Stadshouders met Jurriaan Dekker en DJ Roger Martinez met Guido Nijs (en rot8ion).

Productiehuis Muzieklab Brabant viert dit jaar het tienjarige jubileum van VERS, de talentontwikkelingsplek. Het is een kwestie van tijd dat de huidige VERS-projectmakers dergelijke recensies krijgen als de muzikanten en componisten van de afgelopen tien jaar. Thomas Martens (Cube), Marieke Berendsen (Paskamer) en Lucas Schlicher (By Familiar Light) hebben keihard gewerkt om hun droomproject te verwezenlijken. De première hiervan, na een uitgebreide `in progress' tour is respectievelijk op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni. De andere muzikanten op diVERStival boeren zoals gezegd enorm goed. Sabine de Lat (& gastmuzikanten) bracht eind 2009 de EP `The Window In My Mind' uit en oogstte voortreffelijke kritieken. De complete nationale pers werd nog enthousiaster van het debuut `The Abyss', van Joris Posthumus Quartet. De superlatieven zijn amper te tellen.

Geen wonder, want de leden maken ook solo en met andere projecten naam. Google maar eens de namen Jeroen van Vliet (die helaas verstek moet laten gaan omdat hij op tournee is in Afrika), Pascal Vermeer, Jurriaan Dekker en uiteraard Joris Posthumus. Onder de naam The New Quartet, of TNQ en TNQ invites, organiseerde de band succesvolle avonden in 013 popcentrum. Bassist Dekker treedt een dag later op met de getalenteerde gitarist/componist Bram Stadhouders. Eveneens zorgen Sanne van Hek, Minyeshu & special guest en DJ Roger Martinez met Rot8ion en saxofonist Guido Nijs (BEAM) voor ongelooflijke shows.

VERS is dé talent ontwikkelingsplek voor jonge talentvolle musici van Productiehuis Muzieklab Brabant. Ieder jaar biedt Muzieklab drie jonge makers de mogelijkheid om de artistieke uitdaging aan te gaan! Met behulp van financiële, productionele en inhoudelijke ondersteuning, helpt VERS om hun concept te realiseren.

Productiehuis Muzieklab Brabant





Ingezonden persbericht