Stichting kijkt terug op stralende Nederland Positiefdag 2010


Nationale Innovatieprijs 2010 voor Dolfinarium Harderwijk

AMSTERDAM, 20100625 -- De stichting Nederland Positief kijkt terug op een stralende Nederland Positiefdag 2010. De nieuwe dolfijnenshow van het Dolfinarium, `De Droomwens' kreeg op 21 juni de Nationale Innovatieprijs 2010. Directeur Marten Foppen kreeg de award uitgereikt uit handen van Henny Huisman. De Nationale Innovatieprijs is een initiatief van de stichting Nederland Positief. De prestatie van het Dolfinarium is bijzonder omdat het acht jaar geleden is dat de Nationale Innovatieprijs voor het laatst werd uitgereikt.

In het juryrapport roemt de stichting Nederland Positief het Dolfinarium om "de bijzondere wijze waarop educatie en entertainment worden samengebracht in een boeiende show voor het hele gezin. Met `De Droomwens' wordt theater gerealiseerd op het hoogste niveau in de grootste dolfijnenshow van Europa. Daarnaast zijn we onder de indruk van de pakkende en doelgerichte crossmediale campagne waarin onder andere een eenmalige hoofdrol in De Droomwens was te winnen." Henny Huisman is beschermheer van de stichting Nederland Positief.

In `De Droomwens' beleven de bezoekers hoe mens en dier in een bijzonder verhaal samenkomen. Het verhaal gaat over een meisje dat niet kan slapen en haar droomfee ontmoet. Deze fee laat haar dromen uitkomen en kennis maken met dolfijnen. Maar de nachtmerrie ligt op de loer. Hoe dit afloopt zien de bezoekers tijdens een half uur durende theatershow.

Naast de grootste dolfijnenshow van Europa heeft het Dolfinarium een groeiende maatschappelijke rol op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en verantwoord ondernemen. Zo is op het park al jaren de stichting SOS Dolfijn gevestigd. Zij vangen dolfijnachtigen op die stranden op de Nederlandse kust en hebben een actieve bijdrage in het onderzoek naar behoud en welzijn van deze bijzondere diersoort. Daarnaast verzorgt het Dolfinarium in nauwe samenwerking met de Stichting SAM speciale programma's. Stichting SAM biedt kinderen met het Syndroom van Down, met autistische stoornissen en kinderen met aanverwante syndromen, de kans om zich, door middel van een interactief programma met dolfijnen, emotioneel, cognitief, sociaal en fysiek verder te ontwikkelen.

Sinds 2007 organiseert de stichting Nederland Positief jaarlijks de Nederland Positiefdag op 21 juni om de positieve elementen van de Nederlandse samenleving te benadrukken en viert zij de start van de zomer. In het kader van deze dag liep Henny Huisman mee met de trainers van het Dolfinarium. In 2002 werd de prijs voor het laatst uitgereikt aan de Efteling en het Wereld Natuur Fonds (WNF) voor de attractie PandaDroom. In het verleden werd ook het Nederlands Openluchtmuseum gelauwerd met de onderscheiding voor de museale attractie HollandRama.





Ingezonden persbericht