Landschap Noord-Holland

Persbericht
Heiloo, 25 mei 2010

Een avond in de eendenkooi 't Zand
Beleef eens iets bijzonders in de natuur

Een eendenkooi is een plek waar zich geheimzinnige dingen afspelen. Als de avond valt en de wind gaat liggen ontstaat altijd een bijzondere sfeer. U kunt dat zelf beleven op vrijdag 4 juni van 19.30 - 22.00 uur in de eendenkooi van Landschap Noord-Holland in 't Zand.

In het natuurinformatiecentrum heten we u welkom en krijgt u een film te zien over eendenkooien. Daarna gaan we de eendenkooi in en ziet en hoort u hoe de kooiker hier vroeger eenden ving. De eendenkooi is al bijna vierhonderd jaar oud, dus verhalen genoeg. Bijvoorbeeld over kooikerhondjes en vangpijpen. Maar er is meer. Samen wandelen we in het omliggende gebied met ondergaande zon tussen de zingende roodborstjes, tuinfluiters en zanglijsters. En later op de avond krijgen we misschien ook vleermuizen te zien. Zo leuk kan een avond in de lente zijn! U zult genieten van de rust en de schitterende natuur. Deze excursie vindt ook plaats op vrijdag 25 juni van 19.30 - 22.00 uur.

Aanmelden voor deze excursie kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Terplekke aanmelden is ook mogelijk, maar om zeker van deelname te zijn raden wij aan vooraf te reserveren. Start: Korte Bosweg 47A, 1756 CA 't Zand. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl