Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum
7 juni 2010

Nyama Festival Delft
vrijdag 25, zaterdag 26 & zondag 27 juni

Het Nyama festival is gratis toegankelijk en biedt drie dagen lang fantastische muziek, dans, theater, film en poëzie uit de hele wereld. Het publiek kan genieten van in totaal meer dan 30 optredens van artiesten afkomstig uit alle windstreken. De optredens vinden plaats in de Kromstraat, op het Doelenplein en in het Poptapark in Delft.

Het festival start op vrijdag 25 juni met het Werelds Straatdiner in de Kromstraat. Begeleid door straatmuzikanten serveren restaurants en café's in de Kromstraat een drie gangen menu. Later op de avond biedt Filmhuis Lumen een filmspecial, ook met live muziek. Op vrijdag is er tevens een speciale 'Nyama' VAKit, het Open Podium voor jongeren, in poppodium Speakers. Op zaterdag 26 juni speelt het festival zich af op het Doelenplein en in de Doelentuin in de historische binnenstad van Delft. Op deze prachtige locatie verzorgen meer dan 20 artiesten, afkomstig uit alle windstreken, optredens. Tussen 12:00 en 24:00 uur is hier een doorlopende programmering op twee podia. Op zondag 27 juni strijkt het festival neer in het mooie Poptapark in de buurt Poptahof. Tussen 12:00 en 18:00 uur kan het publiek genieten van meer dan 15 optredens op twee podia.

Op alle festivallocaties wordt een Werelddorp met Kinderparadijs ingericht, met prachtige tenten, kinderactiviteiten, workshops en voorstellingen. Op zaterdag is het Doelenplein het toneel voor de Wereldmarkt, een exotische markt met kraampjes vol artikelen en lekkernijen uit heel de wereld. Op zondag kan men in de Marokkaanse tent genieten van heerlijke muntthee met traditionele Marokkaanse lekkernijen. Op zaterdagavond organiseert Club Ciccionina een spetterende afterparty.

Op zaterdag en zondag biedt het festival een uitgebreide podiumprogrammering op respectievelijk het Doelenplein en het Poptapark. Op het programma staan onder andere Yatiyana, met volksmuziek uit Bolivia, Sene Percu met West Afrikaanse dans & percussie uit Senegal, Hanggai met volksmuziek uit Mongolië, Choc Quib Town uit Columbia (cumbia, latin & hiphop), Staff des Leaders uit Congo (soukous), de Amsterdam Klezmerband (balkan & klezmer), speciale gasten BCUC uit Zuid-Afrika (Afrofunk met een vleugje hip hop), het Antwerp Gipsy Ska Orkestra uit België, Trafassi uit Suriname met caraïbische muziek, Maryam Akhondy & Banu met traditionele zang & dans uit Iran, Kasba uit Marokko, Atongo Zimba met Afropop uit Ghana en een speciaal optreden van de reggae band Jampara & The Batalion met speciale gasten Burundi drummers. Op www.nyama.nl staat het complete programma.

-----------------------



Ingezonden persbericht