Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Vr. 25 juni
MUCKY PUP
+ Above
21.00 uur / E 10,-

Zat. 26 juni
BATTLE OF SNEEK
Hiphop Event met o.a. rapcontest en graffiti
11.00 uur

Zon. 27 juni
SICK OF IT ALL
+ No Turning Back
+ Manu Armata EP-presentatie
15.00 uur / E 15,-

---

MUCKY PUP, SICK OF IT ALL en BATTLE OF SNEEK in Poppodium Het Bolwerk te Sneek!

Mucky Pup, een van dé crossover-hardcore bands gaat er op vrijdag 25 juni in Poppodium Het Bolwerk een dik feest van maken! En in de originele bezetting (dus met de mannen die Dog Eat Dog oprichtten)! Klassiekers als 'Hippies Hate Water', 'Little Pig' en 'Death by Cholestorol' zullen zeker weten voorbij komen. Op zaterdag 26 juni is het programma van Battle of Sneek de hele dag een must voor iedereen die van hiphop, graffiti en meer houdt! Op zondagmiddag 27 juni is er weer een hardcore-legende in Het Bolwerk te bewonderen: Sick of It All! De band bestaat net geen kwarteeuw, heeft een zo goed als feilloze reputatie op vlak van full-lengths en speelt nog steeds ieder podium plat. Zo ook die van Het Bolwerk.

De heruitgave van de eerste twee, legendarische, Mucky Pup platen 'A Boy In A Man's World' en 'Now' brengt Mucky Pup op vrijdag 25 juni in de originle bezetting naar Het Bolwerk! Mucky Pup in een notendop: een moddervette gitaarsound, speeddrums, eventuele funky Chili Pepper-bas en half gezongen, half geroepen zangfrasen. Verder zijn songs liever kort dan lang. Mucky Pup houdt ook van lol en afwisseling, waarbij niet enkel de bekende Batman-melodie wordt geïmiteerd, maar naast hun trashmetal en punk ook uitstapjes richting foute country ('Someday') geoorloofd zijn. De term crossover, een afgesplitst genre van hardcore, is hier dan zeker op zijn plaats.

Teksten zijn ook vaak pretboodschappen ('Hippies Hate Water', 'Death by Cholesterol') met een erg groot meezinggehalte. Wie doorheen de grote lolbroek prikt, vindt echter ook songs die technisch goed in elkaar zitten, vakkundig gespeeld worden en rocken als een beest. Energie is in ieder geval steevast het codewoord! De zaal gaat om 21.00 uur open en support is van Above!

Na 5 jaren van afwezigheid is Battle of Sneek weer terug! De mannen van Straight As en Poppodium Het Bolwerk vonden dat het weer eens tijd werd om The Battle weer leven in te blazen. Met behulp van Daddies Nasty Sons, de gloednieuwe Stichting 1mind 1mission en Zulu Nation is dit grandioos gelukt. Op zaterdag 26 juni is het vanaf 11.00 uur zover: een evenement met een competitieve sfeer waarin deelnemers in de verschillende HipHop elementen, van mc-ing tot graffiti, strijden om de eerste plaats. In de categorieën Writing (Graffiti) en MC-ing (Rap) kunnen deelnemers prijzen winnen onder deskundig oog van een professionele vakjury. Om er voor te zorgen dat deze dag geschikt is voor de hele familie is er voor de kleintjes een kids-area met o.a. een springkussen en een kleurplaten battle. Natuurlijk is er gelegenheid om iets te eten en/of te drinken.

Op zondagmiddag gaat de zaal om 15.00 uur open voor de vaandeldrager van de New Yorkse hardcorescene: Sick of It All! Al meer dan twintig jaar levert het gezelschap met grote regelmaat kwalitatief hoge albums af, en blijft zo'n knallende optredens neerzetten dat het vermoeden rijst dat het viertal ergens het geheim voor de eeuwige jeugd heeft ontdekt en voor eeuwig twintig zal blijven. aat horen dat de band na al die jaren nog steeds met recht misschien wel de allergrootste hardcoreband ter wereld is. En waarschijnlijk nog wel even zal blijven, want de concurrentie wordt met het nieuwe album Based on a True Story op een flinke achterstand gezet. Support is van Neerlands hardcore trots in bange dagen No Turning Back en van Fryslan's eigen Manu Armata, die hun nieuwe EP officieel komen presenteren!
Ingezonden persbericht