Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUW: Mijn Michael, het grote Michael Jackson fanboek

Hoe is het om Michael Jacksons grootste fan te zijn ?

Mijn Michael beschrijft de wereld van de fans zoals deze nooit eerder is beschreven...

Amsterdam, 15 juni 2010 - Vrijdag 25 juni, is de eerste sterfdag van Michael Jackson. Op 25 juni verschijnt ook het boek 'Mijn Michael'.

Michael Jackson stond niet alleen bekend om zijn uitzonderlijke zang- en danstalent, maar ook om de extreme uitwerking die hij op mensen kon hebben. Ook na zijn dood leeft The King of Pop voort in de harten van miljoenen fans. Mijn Michael vertelt waarom...

Vanaf het moment dat de jonge Sofie Rozendaal een concert van Michael Jackson bijwoont is ze in de ban van M.J. Ze verzamelt alles over hem. Haar hele leven komt in het teken van 'haar' Michael te staan. Daarbij komt ze al snel in de fanwereld terecht en bezoekt fanclubdagen, speciale bijeenkomsten, vliegvelden waar MJ arriveert en zijn concerten. Waar mogelijk reist Sofie, samen met haar moeder, haar idool achterna. Ze staan aan de poorten van MJ's landgoed Neverland, hebben contact met zijn begeleiders en bezoeken MJ's privéjet. Sofie ervaart als superfan de passie, de energie en de liefde. Maar ook de obsessie, de teleurstelling en... het verdriet.

In het jaar na het plotselinge overlijden van haar idool reconstrueerde Sofie Rozendaal hoe, vanaf haar vroege jeugd, haar leven door Michael Jackson werd bepaald. Ze beschrijft hoe ze door MJ werd gevormd, hoe ze haar wensen op hem projecteerde en hoe hij haar telkens weer inspireerde. Dankzij Michael Jackson werd Sofies leven specialer. Uiteindelijk komt Sofie tot de conclusie dat de unieke emotie die ze voor Michael voelde 'misschien wel het dichtst in de buurt kwam bij ware liefde.'

Thema's die ook aan bod komen zijn:


- - Hoe is de wereld achter de dranghekken ?
- Hoe gaven fans invulling aan hun fandom ?
- Hoe was de hierarchie onder de fans ?


- Hoe was het in de directe nabijheid van MJ ?


- Hoe was de sfeer onder de fans voor, tijdens en na de concerten ?
- Interviews met fans en betrokkenen, waaronder Timor Steffens


- Hoe pakten de fans hun leven op na 25 juni 2009 ?

Over de auteur
Sofie Rozendaal (1987) is freelance journaliste en schrijft voor diverse bladen.

Sofie Rozendaal, de auteur van Mijn Michael, is vanaf maandag 21 juni beschikbaar voor interviews. Op haar website www.sofierozendaal.nl treft u meer info over Sofie aan.