Ingezonden persbericht


Persbericht Rijkswaterstaat
............................................

()
Ernstige verkeershinder A12 tussen Woerden en knooppunt Gouwe

Utrecht richting Den Haag

Rijkswaterstaat voert in de periode van vrijdag 25 juni tot en met maandag 16 augustus diverse werkzaamheden uit aan de A12. Rijkswaterstaat verwacht hierdoor ernstige verkeershinder. Weggebruikers richting Den Haag dienen rekening te houden met langere reistijden.

Om de doorstroming vanuit Woerden in de richting van Gouda te bevorderen, legt Rijkswaterstaat een 18 km lange spitsstrook aan in de middenberm van de A12. Gelijktijdig vinden ook (onderhouds)werkzaamheden plaats aan de huidige A12, zoals het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag.

Twee weekendafsluitingen

In de weekenden van vrijdag 25 juni 22.00 uur tot maandag 28 juni 05.00 uur en van vrijdag 16 juli 22.00 uur tot maandag 19 juli 05.00 uur is de A12 tussen Bodegraven en knooppunt Gouwe afgesloten (inclusief af- en oprit Reeuwijk en af- en oprit Gouda) voor al het verkeer in verband met grootschalige (onderhouds)werkzaamheden. De opritten Reeuwijk (12) en Gouda (11) richting Den Haag worden om 21.30 uur afgesloten. De afrit Bodegraven (12a) richting de N11 blijft bereikbaar. Tijdens deze weekendafsluitingen geldt er een omleidingsroute.

Omleidingen weekendafsluitingen

Vanuit Utrecht

§ verkeer richting Den Haag via de N11 en de A4.

§ verkeer richting Rotterdam bij Utrecht via de A2/A27 en de A15.

§ verkeer richting Reeuwijk via de N11 en de N459.

§ verkeer richting Gouda/Waddinxveen via de N11 en de N207.

§ verkeer richting Bleiswijk/Zoetermeer via de N11 en de N209.

Vanuit Bodegraven

§ verkeer richting Rotterdam/Den Haag via de N11 en de A4.

Vanuit Reeuwijk

§ verkeer richting Den Haag/Rotterdam via de N459, de Raadhuisweg, de Bodegraafsestraatweg, de Burgemeester van Reenensingel, de N452 Goudse Poort, de Nieuwe Gouwe O.Z., de Coenecoopbrug, de N207, de N456 en de A12/A20.

Vanuit Gouda

§ verkeer richting Rotterdam via de N207, de N456 en de A20.

§ verkeer richting Den Haag via de N207, de N456 en de A12.

Vier weken één rijstrook dicht

Vanaf vrijdagavond 16 juli tot en met maandagochtend 16 augustus worden tussen Woerden en Bodegraven onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en wordt een spitsstrook aangelegd. Tijdens deze werkzaamheden is op dit traject één rijstrook afgesloten en geldt op de overige twee rijstroken een maximumsnelheid van 90 km/pu. Voor vrachtwagens geldt een inhaalverbod. Het verkeer richting Rotterdam en Den Haag wordt dringend geadviseerd de A12 te mijden.

Adviesroutes bij één rijstrook dicht

§ verkeer richting Den Haag wordt geadviseerd via Amsterdam te rijden via de A2, A9 en A4.

§ verkeer richting Rotterdam wordt geadviseerd via de A2/A27 en de A15 te rijden.

Gele borden ter plaatse geven de omleidings- en adviesroutes aan.

Voor de weekendafsluitingen geldt dat het werk bij ongunstige weersomstandigheden uitgesteld kan worden.

Oproep aan weggebruikers

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om zelf maatregelen te nemen om extra reistijd te voorkomen. Weggebruikers doen er verstandig aan passende maatregelen te nemen, zoals het rijden van een andere route, te carpoolen met collega's, gebruik te maken van alternatief vervoer, voor de spits uit te rijden of thuis te werken indien de werkgever dat mogelijk maakt. Zo is het mogelijk met elkaar de extra reistijd voor een ieder zoveel mogelijk te beperken.

Knelpunten wegwerken

Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan, waaronder de A12 tussen Woerden en Gouda. Dat betekent dat bij dertig projecten nog voor mei 2011 de schop de grond ingaat. Tien projecten worden zelfs al vóór die tijd opgeleverd. Het gaat om uitbreiding van snelwegen met één rijstrook of met een spitsstrook. De versnelde aanpak van deze knelpunten is mogelijk, doordat zowel de besluitvorming als de uitvoering van deze dertig projecten wordt bespoedigd. Behalve snel, werkt Rijkswaterstaat ook zorgvuldig aan een beter bereikbaar Nederland.

Meer informatie

Meer informatie krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002, via www.vananaarbeter.nl of kijk op http://www.rijkswaterstaat.nl/A12woerden-gouda.

..........................................