Ingezonden persbericht


Persbericht Toon 2010

Toon Hermans Humorfestival presenteert: Park Kolderiek

Van 25 tot en met 27 juni vindt in het monumentale Stadspark van Sittard het Toon Hermans Humor Festival plaats. Het natuurlijke decor van het Stadspark vormt het 'groene theater' van Park Kolderiek.

VIP opening

Op vrijdag 25 juni vindt vanaf 15.00 uur de officiële VIP opening plaats. Ook de pers kan hierbij aanwezig zijn. Toespraken worden o.a. gehouden door Berry van Rijswijk, voorzitter Stuurgroep Toon 2010 en Noël Lebens, gedeputeerde van de provincie Limburg. Guido Wevers verzorgt een korte lezing "de kracht van Sittard-Geleen in relatie tot Maastricht Culturele Hoofdstad 2018". Omstreeks 16.30 uur wordt de openingshandeling verricht. Wilt u hierbij aanwezig zijn kunt u zich tot uiterlijk donderdag 24 juni aanmelden via pers@toon2010.nl. Indien u speciale wensen heeft, kunt u dit ook aangeven.

Park Kolderiek

De entree ligt aan de rand van het Stadspark in de Agricolastraat in Sittard. De bezoekers komen binnen door de poorten van Carré die speciaal voor het Toon Hermans Humor Festival zijn nagebouwd. De rode lopers slingeren vanaf de entree door het gehele stadspark, langs meer dan 20 locaties met talloze activiteiten. Diverse decorstukken uit het werk van Toon Hermans zijn terug te vinden in het park, zoals een enorme sinterklaasmijter, de engel Gabriël, vierentwintig rode rozen en diverse Poelifinario's die zich markant in de prachtige bomen hebben genesteld. In de avonduren wordt het stadspark sprookjesachtig verlicht en staan er speciale avondvoorstellingen op het programma.

Shows

Een greep uit de vele artiesten en voorstellingen die op de vele locaties te zien zijn: Circus Ronaldo, Theater Anu, Les Bubb, Architects of Air, Peter Shub, Companyia La Tal, Ines Inez, Los Exentricos, Scott & Muriel, Die BlechHarmoniker, Theater Pittoreske Mekaniek met o.a. cabaretier/zanger Jack Vinders, zangeres Nancy Deusings, Maurice Hermans en Peter van Kempen, Slampampers, Syllyphonics, Ganzenparade, Trifata, Living Statues en nog veel meer! Ook verreist in het Stadspark 'Auberge c'est l'amour' een culinair gedeelte waar Sittardse horecazaken hun kunsten live vertonen en zorgen voor heerlijke gerechten. In het stadspark betaalt men zijn consumpties met de 'RoepieRoepie'.

Kaarten

Het park is op vrijdag en zaterdag geopend vanaf 16.00 uur en op zondag vanaf 14.00 uur. Om 1.00 uur sluit het park de poorten. Kaarten kosten ¤10,- per dag in de voorverkoop. Hiermee zijn alle voorstellingen toegankelijk, behalve de voorstelling van Circus Ronaldo (¤ 5,- extra, beperkt verkrijgbaar). Kaarten aan de dagkassa kosten ¤ 12,50, respectievelijk ¤17,50 inclusief voorstelling Ronaldo. Kaarten zijn te koop bij de VVV Sittard en via www.toon2010.nl. Daar vindt u tevens meer informatie over alle overige activiteiten in het kader van Toon 2010 in Sittard-Geleen.


---