Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nijmegen, 24 juni 2010

A50 op de schop: ga slim op weg

Ewijk - Wie vanaf 25 juni met de auto over de A50 tussen Valburg en Grijsoord rijdt, heeft grote kans in de file te belanden. Omdat dit traject al jaren filegevoelig is, gaat de A50 de komende jaren op de schop. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan en begint met een verbreding van de snelweg tussen Valburg en Grijsoord. Deze wegwerkzaamheden gaan flinke verkeershinder veroorzaken. De Stadsregio Arnhem Nijmegen spant zich in om aantrekkelijke alternatieve reismogelijkheden aan te bieden.

Gebruikmaken van alternatieven kan namelijk veel fileleed voorkomen. Daarom start deze week de campagne 'Slim op weg'. Weggebruikers krijgen de komende weken diverse reismogelijkheden aangereikt op billboards, in bushokjes, in de media en op www.slimopweg.info.

Een betere doorstroming van het verkeer in de regio Arnhem Nijmegen is het doel van de wegwerkzaamheden aan de A50. Daarom gaat Rijkswaterstaat de komende jaren het aantal rijstroken tussen de knooppunten Ewijk en Grijsoord uitbreiden en komt er een extra brug bij Ewijk. Daarnaast pleegt Rijkswaterstaat onderhoud aan de brug bij Heteren en de bestaande brug bij Ewijk. Alle werkzaamheden gaan veel overlast geven voor het verkeer. Vanaf 25 juni kan de wegcapaciteit op bepaalde tijden veel lager zijn dan normaal. Kijk voor meer informatie over de wegwerkzaamheden op www.vanAnaarBeter.nl.

Files vermijden
Er zijn verschillende alternatieven mogelijk om files te vermijden. Automobilisten kunnen de bus of de trein nemen, de auto combineren met het ov, of carpoolen. Als het werk het toelaat, kunnen mensen ook buiten de spits reizen of vaker thuiswerken. Vanaf 1 september 2010 verstrekt Rijkswaterstaat de Minder Hinder Pas waarmee automobilisten goedkoper met het ov kunnen reizen. Met het project Slim Prijzen geeft de Stadsregio Arnhem Nijmegen een financiële beloning aan automobilisten die tijdens de spits de wegen van de RegioRing mijden. Deze RegioRing bestaat uit delen van de A12, de A50, de A15, de A325 en de Pleijroute en vormt het hoofdwegennet in de regio Arnhem Nijmegen. Voor de Minder Hinder Pas en Slim Prijzen worden automobilisten die daarvoor in aanmerking komen benaderd. Uitgebreide informatie over reisalternatieven vindt u op www.slimopweg.info. Werkgevers in de regio Arnhem Nijmegen kunnen via www.360minuten.nl verschillende maatregelen vinden om het aantal filekilometers van hun medewerkers terug te brengen door slimmer werken en reizen te stimuleren.

Over SLIM
SLIM is een samenwerkingsverband van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, 20 stadsregiogemeenten, provincie Gelderland en Rijkswaterstaat. In deze samenwerking staat het oplossen van verkeers- of leefbaarheidsknelpunten centraal. SLIM staat voor slimme maatregelen, innovatieve projecten en aantrekkelijke vervoersalternatieven waarmee overheden en bedrijfsleven de stadsregio bereikbaar willen houden. Zie ook www.slimopweg.info.

Noot voor de redactie,