Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

vrijdag 25 juni 2010

World Servants is klaar voor de zomer

Bijna 700 jongeren aan de slag in ontwikkelingslanden

WOLVEGA - De christelijke organisatie World Servants maakt zich op voor de drukke zomerperiode. 22 groepen van gemiddeld dertig deelnemers reizen af in de komende maanden naar dertien verschillende ontwikkelingslanden. Ze gaan daar helpen met de bouw van scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en woonhuizen.

Het motto van World Servants is 'bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander'. Enerzijds wordt er gewerkt aan duurzame projecten om hele gemeenschappen te ondersteunen, anderzijds leren de deelnemers zelf veel van de ervaringen die ze opdoen. Een World Servants-project laat een blijvende indruk achter omdat deelnemers midden in een andere cultuur staan en elke dag worden geconfronteerd met armoede. 'Bouwen aan jezelf' wordt concreet door zogenaamde projectdoelen, waarin deelnemers omschrijven wat ze willen leren en meemaken. In overleg met de staf, de leiding van het project, wordt vervolgens een programma opgesteld.

De start van het projectseizoen van 2011 is op 18 september tijdens het World Servants-festival. Dan komen alle 700 jongeren nog eenmaal bij elkaar om terug te blikken op het project en plannen te maken over wat ze met hun projectervaringen kunnen doen. Een paar maanden later steken een viertal groepen de handen uit de mouwen in Bolivia, Malawi, Ghana en de Dominicaanse Republiek. Bij deze projecten gaan vooral volwassenen mee. Eén van de deelnemers is zelfs al ouder dan 70 jaar.

World Servants is een christelijke organisatie die met inzet van bijna 900 jongeren en volwassenen bouwprojecten uitvoert in ontwikkelingslanden. In zo'n twee à drie weken tijd helpen groepen jongeren en volwassenen mee aan de bouw van scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen. Het doel van World Servants is om mensen vanuit het geloof in Jezus Christus enthousiast te maken om zich dienstbaar in te zetten in deze wereld. Deelnemers maken kennis met andere leefomstandigheden, met een andere cultuur en vaak met een andere geloofsbeleving. Het motto van World Servants is 'bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander'. Wilde Ganzen draagt via World Servants bij aan de realisatie van de projecten.