NOC*NSF


Arnhem, 25 juni 2010

Sportsector financieel in zwaar weer

Tijdens de Rondetafel bijeenkomst 'Geldstromen in de sport' werd duidelijk dat er financieel zwaar weer dreigt voor de sportsector. Bij deze bijeenkomst werd het boek 'Kop of munt. Geldstromen in de sport' gepresenteerd.

Dit boek gaat over de financiering van de sport in Nederland, met daarin bijdragen van vele deskundigen. Hoogleraar sporteconomie Ruud Koning geeft aan geen aanwijzingen te hebben dat de sport gevrijwaard blijft, nu zowel de overheid als het bedrijfsleven de broekriem aan moeten halen.

Tijdens dezelfde bijeenkomst melde de Vereniging Sport en Gemeenten dat 64 % van de door hen onderzochte gemeenten nu al aangeeft dat het gemeentelijk sportbudget de komende 4 jaar af zal nemen.

NOC*NSF melde in 'Meer voor minder?', een scan over sport in de collegeprogramma's 2010 - 2014 van de 31 grootste gemeenten, dat de sportambities er niet minder op zijn geworden, maar de budgetten wel.

Geert Slot, woordvoerder NOC*NSF:
"Mooi om te zien dat de ambities om met sport heel Nederland naar Olympisch niveau te brengen volop aanwezig zijn. Of de lokale sportvereniging blij zal zijn met deze mooie taak, terwijl tegelijkertijd de tarieven omhoog gaan en de subsidies naar beneden, is nog maar de vraag."

Voor meer informatie over het bovengenoemde boek en onderzoeken verwijzen we naar: www.nocnsf.nl, www.sportengemeenten.nl, www.sportenkennis.nl, en www.mulierinstituut.nl.


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245

---- --