Gemeente Rotterdam

2010 | 22

25 juni 2010

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 28 juni t/m 4 juli 2010

Minister Van Middelkoop brengt bezoek aan Rotterdam Zuid

De wethouders Dominic Schrijer, Hugo de Jonge en Hamit Karakus zijn maandag 28 juni bij het bezoek van minister Middelkoop aan Rotterdam Zuid. Tijdens het wijkbezoek ondertekenen minister Van Middelkoop en Kees Stroomer, directievoorzitter van Tempo Team, een raamovereenkomst over de extra inzet van de uitzendorganisatie in de 40 aandachtswijken bij het aan het werk helpen van werklozen. Belangrijk onderdeel van het werkbezoek is de jeugd op Zuid. Zo wordt er gesproken over de aanpak om voortijdig schoolverlaten en jeugdwerkloosheid te voorkomen. Vervolgens tekenen wethouder Schrijer en directievoorzitter Stroomer voor de inzet in de Rotterdamse aandachtswijken. Daarnaast gaat er in het wijkbezoek bijzondere aandacht uit naar de gevolgen van de slechte huisvestingssituatie van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa.

(Voor meer informatie: Iris Smid, Pact op Zuid, tel. 010 - 267 3168)

Wethouder Karakus slaat laatste paal Markthal

Wethouder Hamit Karakus (wonen, ruimtelijke ordening en vastgoed) slaat op maandag 28 juni om 11.15 uur de laatste paal van de Markthal. De eerste bouwfase van de nieuwe icoon van Rotterdam wordt hiermee afgerond. In totaal zijn 2.485 palen in ruim 1 ½ jaar de grond in gegaan. De overdekte markthal is een primeur in Nederland en geeft ruimte aan 110 permanente en losse marktkramen. Op de onderste twee lagen bevinden zich winkels en horeca. De galerij op de eerste verdieping verbindt deze twee lagen met elkaar. De markt wordt overdekt door een 'schil' van 245 appartementen, inclusief parkeergarage. De bouwplaats is gevestigd aan de Binnenrotte naast treinstation Blaak.

(Voor meer informatie: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 3812)

Burgemeester Aboutaleb opent eindexamenexpositie Hout- en Meubileringscollege

Op maandag 28 juni om 12.00 uur opent burgemeester Ahmed Aboutaleb de expositie "130 Jaar Meesters in Vakmanschap" van het Hout- en Meubileringscollege, Erasmuspad 10. Het HMC, dat dit jaar 50 jaar bestaat, is een gespecialiseerde mbo vakschool die leerlingen opleidt voor de hout- meubel- en interieurbranche. Tijdens de expositie zijn de eindexamenwerkstukken van alle opleidingsrichtingen te zien.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Nina Miezelmoe, tel. 010 - 267 3410)

Wethouder Louwes houdt toespraak bij seminar 'Tweede generatie Rotterdammers'

Wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, participatie en innovatie) houdt maandag 28 juni om 13.00 uur een inleidende toespraak bij het seminar 'Tweede generatie Rotterdammers'. Dit seminar maakt onderdeel uit van het vervolg op de leerstoel 'Burgerschap, Identiteit en je thuis voelen in Rotterdam'. In dit vervolg staat de tweede generatie Rotterdammers centraal. In een eerdere expertmeeting in kleine kring is een aantal vragen geformuleerd over hoe de stad de kracht van deze groep Rotterdammers kan inzetten. Over deze vragen hebben vier hoogleraren van de EUR elk een rapportage geschreven. Wethouder Louwes neemt deze rapportages in ontvangst tijdens het seminar. De hoogleraren houden ieder een korte presentatie. Centraal hierbij staan vragen als: Weten we nu genoeg over de tweede generatie Rotterdammers? En moeten we specifiek beleid voeren voor deze groep Rotterdammers, en zo ja welk beleid? Locatie van het seminar is de Forumzaal van de Erasmus Universiteit Rotte rdam, aan de Burgemeester Oudlaan 50.

(Voor meer informatie: Ineke Barendregt, Concerncommunicatie Bestuursdienst tel. 010 - 267 1575)

Wethouder Schrijer reikt certificaten deelnemers starterstraject Ondernemershuis Zuid uit

Woensdag 28 juni om 17.30 uur reikt wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en stedelijke economie) de certificaten uit aan de deelnemers van het starterstraject 'Heb jij talent om te ondernemen?' van het Ondernemershuis Zuid, Wevershoekstraat 380. In mei is het traject gestart met 9 UWV-klanten. De deelnemers zijn klaargestoomd als ondernemer en hebben hun ondernemingsplan ter beoordeling bij een bank ingeleverd. Het traject wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat op maandag 28 juni. Het starterstraject is uniek vanwege de nauwe samenwerking tussen partners als het Regionaal Bureau Zelfstandigen, Kamer van Koophandel, ING, Rabobank, OBR, Belastingdienst, Woonbron en Hogeschool Rotterdam. Studenten van de Hogeschool Rotterdam zijn als coach zijn ingeschakeld om deze startende ondernemers te ondersteunen.

(Voor meer informatie: Yvonne Kremer, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, tel. 010 - 205 2833)

Wethouder Louwes houdt lezing bij bijeenkomst 'Talent voor Metaal'

Wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, participatie en innovatie) houdt woensdag 30 juni om 16.15 uur een lezing bij de bijeenkomst 'Talent voor Metaal' in het kantoor van ABB, aan de Albert Plesmanweg 53a. Aanleiding voor de bijeenkomst is het convenant dat de gemeente op 20 april 2010 sloot met Metalent. Doel daarvan is het realiseren van 50 extra BBL opleidingsplekken bij opleidingsbedrijven voor jongeren tot 27 jaar met uitzicht op een baan. Metalent is een onderdeel van Deltametaal een samenwerkingsverband van metaalelektrobedrijven in de regio Rijnmond en Drechtsteden. Metatalent richt zich op leerlingen die klaar zijn met hun vmbo-opleiding en geïnteresseerd zijn in de metaalsector, maar ook wat breder op de groep jongeren die willen overstappen vanuit een andere sector of opleiding.

(Voor meer informatie: Ineke Barendregt, Concerncommunicatie Bestuursdienst tel. 010 - 267 1575)

Wethouder Kriens spreekt bij werkconferentie overgewicht

Op woensdag 30 juni om 17.30 uur verzorgt wethouder Jantine Kriens (o.a. volksgezondheid) bij de werkconferentie Overgewicht op De Wereld op Zuid, Schere 39. Tijdens deze werkconferentie komen professionals van verschillende organisaties uit de eerste en tweede lijn op Zuid bij elkaar om gezamenlijk de zorg rond personen met overgewicht te bespreken. Hierbij wordt de patiënt centraal gesteld. Wat kunnen de verschillende partners doen om de levensstijl van mensen met overgewicht te veranderen? Er wordt vooral over kinderen en volwassen tussen 18 en 35 jaar met overgewicht gesproken.

(Voor meer informatie: Bert Brehm, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 2034 7170)

Wethouder Schrijer onthult nieuwe kiosk Singeldingen in Heemraadspark

Woensdag 30 juni om 17.00 uur onthult wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en stedelijke economie) de nieuwe kiosk van Singeldingen in het Heemraadspark. Singeldingen is een initiatief van omwonenden, die in het Heemraadspark met kleinschalige activiteiten voor volwassenen en kinderen een plek maken voor ontspanning en ontmoeting voor alle buurtbewoners in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen. De kiosk wordt gevuld met lokaal lekkers. Een architectenbureau uit de wijk heeft de kiosk ontworpen. Samen met vier lokale ambachtslieden - twee lassers en twee timmermannen - wordt de kiosk gebouwd.

(Voor meer informatie: Marieke Hillen, Singeldingen, tel. 06 - 2475 4086)

Wethouder Louwes bij bijeenkomst van 'IkZitopZuid'

Wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, participatie en innovatie) maakt op woensdag 30 juni kennis met de ondernemers van IkZitopZuid. IkZitopZuid (IZoZ) is een beweging van een groeiende groep ondernemers die zich voor lange termijn committeert en verantwoordelijkheid neemt voor een sociaal economische versterking van Rotterdam Zuid. Dit doen ze door nieuwe businesscases op Zuid te ontwikkelen samen met verschillende partijen, waaronder het onderwijs. Wethouder Louwes is aanwezig vanaf 17.30 uur. Locatie is het RDM Campus, aan de Heijplaatstraat 23.

(Voor meer informatie: Ineke Barendregt, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 1575)

Burgemeester Aboutaleb opent Rolykids

Op woensdag 30 juni om 17.30 uur opent burgemeester Ahmed Aboutaleb de nieuwe locatie van Rolykids aan de Schuijlenburg 27 op Zuid. Bij Rolykids kunnen ook kinderen met handicap of chronische ziekte terecht. Rolykids biedt op 6 plaatsen in Rotterdam geïntegreerde kinderopvang voor kinderen van 0-12 jaar. Om optimale zorg en begeleiding te kunnen geven, zijn de ruimten en het materiaal op de kinderen afgestemd. Rolykids wil zo een bijdrage leveren aan de participatie van mensen met een handicap of chronische ziekte in de maatschappij.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Nina Miezelmoe, tel. 010 - 267 3410)

Loco-burgemeester Dominic Schrijer bij Keti Koti festival

Woensdag 30 juni om 20.01 uur spreekt loco-burgemeester Dominic Schrijer tijdens het Keti Koti Festival in de Laurenskerk, Grotekerkplein 1. Keti Koti is de viering en herdenking van de afschaffing van de slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën op 1 juli 1863. Het eerste deel is een oecumenische kerkdienst, ter nagedachtenis aan de geschiedenis van de voorouders uit de slavernij. In het tweede deel spreken de loco-burgemeester, Peggy Wijntuin (beschermvrouw Keti Koti), Rudy Uda (NiNsee) en Henry Breeveld (SWA) de aanwezigen toe. Inloop vanaf 18.00 uur.

(Voor meer informatie: Marciano R.E. Daans, projectleider Keti Koti Festival Rotterdam, tel. 010 - 225 0905)

Wethouder Baljeu opent tentoonstelling Elsschot in Vertaling

Vrijdag 2 juli om 17.30 uur opent wethouder Jeannette Baljeu (haven, verkeer en regionale economie) samen met Philip Heylen, Schepen voor Cultuur in Antwerpen, de tentoonstelling Elsschot in Vertaling in de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat. Het literaire programma begint om 16.15 uur. De Antwerpse schrijver Willem Elsschot (1882-1960), pseudoniem van Alfons de Ridder, begon in Rotterdam zijn schrijverscarrière. Hij schreef hier een tiental gedichten en in 1910 voltooit hij het manuscript van Villa des Roses. Hij behoort als schrijver tot ons collectieve geheugen en is één van de belangrijkste auteurs uit het Nederlandse taalgebied.

(Voor meer informatie: Nina Miezelmoe, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 3410)

En verder...

spreekt burgemeester Ahmed Aboutaleb op maandag 28 juni om 17.45 uur de deelnemers toe van de IPMN (international public management network) conferentie in de Faculty Club van de Erasmus Universiteit, Burgemeester Oudlaan 50.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Nina Miezelmoe, tel. 010 - 267 3410)

is burgemeester Ahmed Aboutaleb aanwezig bij de officiële opening van de tentoonstelling "Prinses Margriet - boegbeeld van de koopvaardij" op vrijdag 2 juli om 16.00 uur in het Maritiem Museum aan de Leuvehaven 1. HKH prinses Margriet der Nederlanden verricht de opening. In de tentoonstelling zijn ook voorwerpen uit haar privé collectie te zien.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Nina Miezelmoe, tel. 010 - 267 3410)

is wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en stedelijke economie) woensdag 30 juni om 12.00 uur aanwezig bij de start bouw van het European China Centre Rotterdam (naast restaurant Obba) aan de Rijnhaven.

(Voor meer informatie: Edo de Ronde, ECCR, tel. 06 - 2423 7468)



Gemeente Rotterdam