Ingezonden persbericht


Internationale uitdagingen voor ICT'ers
Equens ontvangt voor de tweede keer keurmerk 'Top Employers ICT'

Utrecht, 25 juni 2010 - Betalingsverwerker Equens is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Top Employer ICT Nederland. Het bedrijf heeft dit keurmerk ontvangen op basis van onafhankelijk onderzoek. Het keurmerk Top Employers ICT Nederland erkent topwerkgevers als betrouwbare en solide partijen met een uitstekend HR-beleid. Het keurmerk is door de Raad van Accreditatie, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, als eerste in deze branche met een 100% betrouwbaarheidsscore beoordeeld.

Het betalingsverkeer heeft een groot maatschappelijk en economisch belang. Jos van der Steen, general manager HRM Equens: "ICT bij Equens is vanzelfsprekend cruciaal om het betalingsverkeer veilig, efficiënt en betrouwbaar te laten verlopen. Onze ICT-medewerkers worden steeds opnieuw uitgedaagd om de diversiteit aan kennis op het gebied van hardware, software en netwerken in te zetten om de processen voor onze klanten, de Europese banken, optimaal te laten verlopen. Via ons interne opleidingsinstituut - Equens Academy - zorgen we ervoor dat medewerkers over deze kennis en vaardigheden kunnen beschikken. Bovendien zijn we op die manier in staat om op toekomstige ontwikkelingen in te spelen door vroegtijdig opleidingen aan te bieden."

Equens is in korte tijd gegroeid van een nationale, naar een toonaangevende Europese speler met vestigingen in vier landen en klanten en partners in dertien Europese landen. De internationalisatie van het betalingsverkeer stelt het bedrijf voor grote inhoudelijke uitdagingen, wat het werk voor ICT'ers extra interessant maakt. Van der Steen: "Als werkgever benadrukken we het belang van verdere persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. Juist om die reden wordt career development persoonlijk door interne career coaches begeleid. Ook jong talent is bijzonder welkom. Jaarlijks bieden we een aantal trainee posities aan. Deze hebben tot nu toe na hun traineeship allemaal een vaste functie binnen Equens gekregen."

Overigens draait het binnen Equens niet alleen om inhoudelijke uitdagingen. "Wij hechten groot belang aan een gezonde balans tussen werk en privé. Daarom hebben we een 36-urige werkweek maar je kunt ook kiezen voor 40 uur. Omdat we een internationaal bedrijf zijn, kunnen medewerkers ook tijdelijk werken binnen een van onze buitenlandse vestigingen. Dat maakt ons als werkgever voor ICT-ers extra aantrekkelijk", zegt Van der Steen.

Het keurmerk bevestigt dat Equens voldoet aan hoge eisen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, opleiding en training, interne promotiekansen, werksfeer, bedrijfscultuur en innovatie. Vooral op arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden en bedrijfscultuur scoort Equens goed. Jos van der Steen: "Ook in 2009 was Equens Top ICT Werkgever. Maar we vonden zelf dat we nog beter wilden scoren ten aanzien van ontwikkeling van onze medewerkers. Het afgelopen jaar hebben we daarom stevig ingezet op het verder uitbouwen van de Equens Academy. En dat werpt zijn vruchten af."