Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 juni 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Vader en dochter stelen schoenen

Almelo

Donderdag 24 juni omstreeks 18.00 uur zijn een vader en dochter uit Almelo aangehouden omdat zij schoenen hadden gestolen uit een schoenenwinkel aan de Grotestraat in Almelo.

Even voor 18.00 uur kwamen een vader en een dochter de schoenenwinkel aan de Grotestraat in Almelo binnen. Toen zij een paar minuten later de winkel uitliepen, ging het alarm af. De bedrijfsleidster van de winkel vroeg of ze in de tas van de dochter mocht kijken. Hier bleek niets in te zitten. De bedrijfsleidster zag vervolgens dat de dochter nieuwe schoenen aanhad, zonder gebruikssporen op de zolen. Een kassabon kon niet worden getoond. Toen de bedrijfsleidster de politie wilde bellen, begon de vader lastig te doen. Hij begon te duwen en te trekken, waarbij de bedrijfsleidster zich heeft bezeerd. De 40-jarige vader en de 13-jarige dochter zijn uiteindelijk verderop op de Grotestraat aangehouden door de inmiddels ingeschakelde politie.

De 40-jarige vader is voor verder onderzoek ingesloten. De 13-jarige dochter is in overleg met de Officier van Justitie doorverwezen naar bureau Halt, waar zij een alternatieve straf krijgt. (2010056851)

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Almelo

Donderdag 24 juni omstreeks 13.30 uur is een 53-jarige vrouw uit Almelo aangehouden, omdat zij een shirt uit een winkel aan de Grotestraat had weggenomen, zonder deze bij de kassa af te rekenen. Een oplettende medewerker van de winkel kreeg het vermoeden dat de vrouw iets had weggenomen en hield de vrouw buiten de winkel staande. De winkelmedewerker vroeg of hij in de tas van de vrouw mocht kijken. Hierin trof hij een niet-afgerekend shirt aan. De politie werd ingeschakeld, waarna de vrouw werd aangehouden. De vrouw is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. (2010056735)

Jongen aangehouden voor winkeldiefstal

Almelo

Donderdag 24 juni is een 16-jarige jongen uit Almelo aangehouden in verband met een winkeldiefstal. De jongen had omstreeks 16.15 uur iets weggenomen uit een supermarkt aan de Vriezenveenseweg in Almelo, zonder af te rekenen. Een oplettende winkelmedewerker had dit opgemerkt en heeft de jongen in de kraag gevat. De jongen heeft verklaard vaker goederen bij deze supermarkt te hebben gestolen, zoals snoep en energydrink. De jongen heeft een winkelverbod voor de duur van 24 maanden opgelegd gekregen. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld. (2010056840)

Winkeldief in kraag gevat

Enschede

Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag 24 juni omstreeks 18.30 uur door een oplettende medewerker van een supermarkt in de kraag gevat, omdat op bewakingsbeelden te zien was dat de man iets uit de winkel in zijn broekzak had gestopt. Vervolgens had de man de winkel verlaten, zonder af te rekenen. De politie werd ingeschakeld. De man is aangehouden en heeft een winkelverbod voor de duur van 12 maanden opgelegd gekregen. (2010056862)

Twee mannen aangehouden voor bedreiging

Almelo

Donderdagavond 24 juni omstreeks 20.00 uur zijn twee Almeloërs aangehouden. Zij zouden een 44-jarige Almeloër bedreigd hebben met een groot stuk hout en een keukenmes. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding dat op de kruising Acaciaplein / Nachtegaalstraat trammelant zou zijn. Toen de politie ter plaatse was gekomen, verklaarde de 44-jarige Almeloër dat hij die ochtend deze mannen had zien rijden op de Schoolstraat. Hij wilde hen inhalen, maar dit werd verhinderd doordat de bestuurder voor hem steeds naar links stuurde. Er werden middelvingers opgestoken en wilde gebaren gemaakt.

Toen de 44-jarige Almeloër omstreeks 19.30 uur op de Nachtegaalstraat de twee mannen bij een auto zag staan, besloot hij de mannen te vragen waarom zij die ochtend zo vervelend hadden gedaan. Vervolgens bedreigden de mannen, de 44-jarige Almeloër met een groot stuk hout en een keukenmes. De 44-jarige man is met het stuk hout geslagen en zijn bus is vernield.

De twee mannen, beiden inwoner van Almelo en 23 en 33 jaar oud, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. (2010056880)

Met 2,35 promille achter het stuur zonder rijbewijs

Hengelo

Een 29-jarige Hengeloër reed donderdagavond 24 juni met ruim 2,35 promille achter het stuur. Daarnaast was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Agenten zagen de man met opvallend rijgedrag rijden op de Deldenerstraat in Hengelo. Het voertuig werd staande gehouden. Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurder onder invloed van alcohol het voertuig had bestuurd, namen zij de man voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse ruim 2,35 promille uit. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal is opgemaakt. (2010056898)

Man aangehouden voor lokaalvredebreuk en bedreiging

Nijverdal

Donderdagavond 24 juni is een 20-jarige man uit Nijverdal aangehouden in verband met huisvredebreuk en bedreiging.

De 20-jarige man uit Nijverdal had een lokaalverbod voor een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Nijverdal. Toch was hij donderdagavond met zijn vrienden aanwezig op het terras van dit café. De eigenaar van het café had de man weggestuurd omdat hij een lokaalverbod had. Vervolgens uitte de 20-jarige man bedreigingen naar de café-eigenaar. De politie heeft de 20-jarige man aangehouden voor huisvredebreuk en bedreiging. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2010056900)

Man op heterdaad in kraag gevat voor poging auto-inbraak

Enschede

Vrijdagmorgen 25 juni omstreeks 00.15 uur is een 44-jarige Enschedeër aangehouden omdat hij op de Oldenzaalsestraat een ruit van een bestelbus had ingeslagen. Een getuige is naar de man gelopen en heeft hem vastgehouden tot de politie ter plaatse kwam. De politie heeft de man aangehouden voor het vernielen van de bestelbus en poging tot inbraak. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De eigenaar van de bus komt vrijdag 25 juni aangifte doen. (2010056907)

Man aangehouden voor mishandeling

Enschede

Surveillerende politieagenten zagen op vrijdag 25 juni 2010 omstreeks 3.30 uur onenigheid tussen een groep mannen en vrouwen op de Oude Markt in Enschede. De agenten zijn naar de groep gelopen en zagen dat een 31-jarige man uit Amsterdam gewond was in zijn gezicht. De man wees een 27-jarige man uit Hengelo als verdachte aan. Deze 27-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. Omdat deze man een militair is wordt deze zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. (2010056940)

Vernieler aangehouden

Hengelo

Een 26-jarige man werd op vrijdag 25 juni 2010 omstreeks 5.32 aangehouden nadat hij een deur had stuk getrapt aan de Goudenregenstraat in Hengelo. De politie kreeg een melding van de bewoonster. Hierop gingen zij ter plaatse en op zoek naar de man. Toen de 26-jarige man de politie zag aankomen rende hij weg. De politieagenten zetten de achtervolging in en troffen hem achter een flat aan. Daar verzette de man zich hevig tijdens de aanhouding. Om de man onder controle te krijgen werd hij uiteindelijk gepeperd met pepperspray. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau. De man zat tevens in een schorsing van een voorlopige hechtenis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010056959)

Poolse vrachtwagenchauffeur tankt zonder te betalen

Hengelo

Vrijdag 25 juni omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding dat een Poolse vrachtwagenchauffeur had getankt bij een tankstation op de A1 ter hoogte van Holten. De chauffeur gaf de tankstationbediende een pasje om te betalen, maar dat bleek met dit pasje niet mogelijk te zijn. Daarop zei de chauffeur dat hij de vrachtwagen even zou verzetten, om later terug te komen om te betalen. Toen de chauffeur maar niet weer terugkwam, ging de medewerkster poolshoogte nemen. Ze zag nog net de Poolse vrachtwagen de A1 oprijden in de richting van Oldenzaal. Ze schakelde direct de politie in. Ter hoogte van De Lutte hebben agenten de vrachtwagen staande kunnen houden. De chauffeur en zijn bijrijder, twee mannen uit Polen van 25 en23 jaar oud, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010056922)

Jas met gevaarlijke medicijnen ontvreemd

Enschede

Vrijdag 25 juni kwam een 34-jarige Enschedeër op het politiebureau met de melding dat zijn trainingsjack gestolen is. In de jas zaten medicijnen. De politie verzoekt een mogelijke vinder om de medicijnen af te geven op het politiebureau of bij een apotheek.

Vermoedelijk is het trainingsjack gestolen op Camping Klein Zandvoort aan de Keppelerdijk in Glanerbrug. Het gaat om een lichtblauw trainingsjack, merk Umbro. Hierin zaten vier flesjes met vloeibare Methadon, 45ml.

De politie waarschuwt voor mogelijke schadelijke effecten voor de gezondheid die de medicijnen zouden kunnen veroorzaken bij (onjuiste) inname, bijvoorbeeld door kinderen. De vinder wordt dringend verzocht de medicijnen af te geven op het politiebureau of in te leveren bij een apotheek. (2010057018)

Man valt onder invloed van alcohol van bromfiets

Enschede

In de vroege ochtend van vrijdag 25 juni is een 40-jarige Enschedeër op de Hengelosestraat in Enschede van zijn bromfiets gevallen. Drie omstanders hebben de man van het fietspad gehaald en de man overeind geholpen. De man is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daarna hebben agenten hem meegenomen naar het politiebureau, omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol de bromfiets had bestuurd. De ademanalyse op het politiebureau wees 1,8 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (2010056937)

Hardloper gewond bij aanrijding met bromfietser

Enschede

Donderdagmorgen omstreeks 09.45 uur vond een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een hardloper op de Hengelosestraat in Enschede. Een 57-jarige bromfietser reed op de Hengelosestraat in de richting van Hengelo. Een 29-jarige hardloper liep eveneens op de Hengelosestraat richting Hengelo. Ter hoogte van de Uranusstraat, sloeg de hardloper opeens naar links om richting de Maanstraat te gaan. Hierbij kwam hij in aanrijding met de 57-jarige bromfietser. Beiden werden door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht. De 29-jarige hardloper moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010056644)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Enschede

Donderdagmiddag 24 juni vond omstreeks 16.45 uur een aanrijding plaats op de Deurningerstraat in Enschede. Een 36-jarige vrouw uit Hengelo raakte hierbij gewond.

Een 19-jarige automobilist uit Hengelo reed op de Deurningerstraat in Enschede in de richting van het centrum. Op een gegeven moment kwam vanaf een parkeerplaats bij een supermarkt de 36-jarige automobiliste de weg oprijden, zonder voorrang te verlenen aan de 19-jarige automobilist. Hierdoor raakte de 19-jarige automobilist de 36-jarige automobiliste vol in de flank. De auto van de vrouw moest worden opengeknipt om haar uit haar benarde positie te bevrijden. Zij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010056848)

Onduidelijkheid over aanrijding, de politie zoekt getuigen Rijssen
Donderdag 24 juni vond omstreeks 18.00 uur een aanrijding plaats op de rotonde Morsweg / Nijverheidsstraat.

Een 56-jarige man uit Rijssen fietste op de Nijverheidsstraat. Op de rotonde met de Morsweg kwam hij door onduidelijke oorzaak in aanrijding met een auto. De fietser kwam ten val, de auto reed door. De fietser is met hulp van omstanders in de benen geholpen.

De automobiliste bleek een 74-jarige vrouw uit Enter te zijn. De verklaringen van de fietser en de automobiliste komen niet overeen. Om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd, is de politie op zoek naar de omstanders die de fietser hebben geholpen. Zij worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Rijssen-Holten. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844. (2010056866)

---- --