Provincie Noord-Brabant

25 juni 2010

Als opvolger van Cora van Nieuwenhuizen

Yves de Boer nieuwe gedeputeerde van mobiliteit, infrastructuur en handhaving

Tijdens een extra vergadering van Provinciale Staten is Yves de Boer geïnstalleerd als nieuwe gedeputeerde van mobiliteit, infrastructuur en handhaving. Yves de Boer (58) is lid van de VVD, gehuwd en woont in Oosterhout. Tot de gemeenteraadsverkiezingen begin van dit jaar was De Boer 12 jaar wethouder in de gemeente Oosterhout. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, handhaving, stadsvernieuwing en stedenbouw, monumentenbeleid, economische zaken, recreatie en toerisme en verkeer en vervoer.

De Boer zei het ambt van gedeputeerde "met erg veel ambitie en plezier" te willen aanvaarden. Hij roemde daarbij zijn voorgangster Cora van Nieuwenhuizen die "een goede koers heeft uitgezet. Ik zal deze koers houden en verder dragen. Daarbij blijft voorop staan ons mooie Brabant bereikbaar te houden. Eén van de middelen die daarbij mijn aandacht hebben is multimodaliteit: het afstemmen van verschillende vervoersstromen over weg, water en spoor."

Gedeputeerde De Boer volgt de vertrokken Cora van Nieuwenhuizen op. Zij is bij de laatste verkiezingen gekozen als lid van de Tweede Kamer in Den Haag.