Ingezonden persbericht


Synovate onderzoek wijst uit:

CNN nr. 1 in Afrika

CNN is de leider onder de internationale nieuwszenders in Afrika. Deze conclusie kan worden getrokken op basis van de resultaten van het eerste EMS Africa onderzoek waarin CNN op de eerste plaats komt, zowel voor televisie als online publiek.

Het onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door Synovate, bevestigt dat CNN de eerste keuze is van in internationaal nieuws geĂŻnteresseerd publiek.

Het EMS Africa Survey werd gehouden onder de top 15% kostwinners in 12 steden in de landen Nigeria, Zuid-Afrika, Kenia, Marokko en Kameroen.

De televisiezender CNN International neemt de eerste positie in Afrika in voor wat betreft maandelijks (61%), wekelijks (49%) en dagelijks (27%) bereik, gevolgd door BBC World (51% maandelijks, 39% wekelijks en 17% dagelijks), Euronews (31% maandelijks, 24% wekelijks en 10% dagelijks) en CNBC Africa (21% maandelijks, 14% wekelijks en 4% dagelijks).

CNN komt in dit onderzoek ook online als meeste bezochte website uit de bus. De websites (edition.cnn.com, moneycnn.com en Arabic.cnn.com) staan ook op nr. 1 in Afrika voor wat betreft maandelijks bereik.

CNN

CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.


---

Noot voor de redactie (