Ingezonden persbericht


STIPA-Molenaar Racing GP niet tevreden met TT Assen kwalificatie

De 80e editie van de TIM TT Assen kwalificatie heeft het STIPA-Molenaar Racing GP team niet het gewenste resultaat gebracht. Randy Krummenacher kwam in zijn snelste ronde in de laatste minuut van de sessie hard ten val maar wist toch een 12e positie voor zich op te eisen. Luis Salom kwam niet helemaal uit de verf en kwalificeerde zich op een 15e positie.

De vrije training viel voor Randy Krummenacher compleet in het water. Door elektronica problemen kon de Zwitser maar een drietal ronden rijden en kwam dan ook niet tot een goede rondetijd. Tussen de vrije training en de kwalificatie werkte het team erg hard om de problemen op te lossen en waarin het team ook slaagde. In de kwalificatie was de motor prima en kon Krummenacher goede rondetijden rijden. Door het gemis van de vrije training was er niet veel tijd om tot een goede afstelling te komen maar net een twaalfde positie is de Zwitser tevreden. Aan de crash in de laatste minuut van de kwalificatie in de Ramshoek kwam Krummenacher gelukkig zonder kleerscheuren vanaf.

Luis Salom gebruikte de vrije training om de vering naar zijn zin af te stellen. De Spanjaard gaf aan dat het hem moeite koste om de motor hard in te sturen in de bochten. Met een 13e plaats in de vrije training was Salom niet geheel tevreden. In de kwalificatie startte Salom goed net een top 10 tijd. Naarmate de sessie vorderde kwam de Spanjaard wel met tijdsverbetering maar zakte terug naar een 15e startpositie.

Randy Krummenacher (12e, 1:44.282):

" Het zat vandaag niet mee. Met de problemen die we in de vrije training hadden kwam ik uiteindelijk tijd tekort om een goede afstelling te vinden. In de kwalificatie was het probleem opgelost en kon ik goede rondetijden rijden. In de laatste minuut kwam ik echter hard ten val terwijl ik net onderweg was met mijn snelste ronde. Gelukkig heb ik niets en ben eigenlijk best tevreden gezien de situatie. Morgen kan ik nog wel een stap maken in de warm-up sessie en ga ik er volledig voor in de race. Met een goede start denk ik dat de aansluiting met de tweede groep moet lukken."

Luis Salom (15e, 1:44,671):

"Ik ben niet blij. Er had vandaag meer ingezeten. Ik kwam in mijn snelste ronde naar binnen maar ik had niet door dat dit mijn snelste ronde was. Dit had zeker een halve seconde gescheeld. Ik kon niet meer aan deze rondetijd komen in de laatste twintig minuten en daar baal ik van. De afstelling van de motor is wel goed. We gaan nog een paar kleine wijzigingen door voeren die hopelijk goed uitpakken voor de race. Ik wil een top 10 resultaat en daar zal ik morgen volledig voor gaan! " STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com