Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

25 juni 2010, Utrecht

Leden CNV Vakmensen wijzen cao resultaat SARA LEE van de hand.

.
CNV Vakmensen: ''Weinig waardering voor de extra inzet van het personeel in tijden van onzekerheid en hoge werkdruk''.

Afgelopen week heeft CNV Vakmensen in in alle vestigingen van Sara Lee ledenvergaderingen gehouden over de onderhandelingsresultaten voor de cao Coffee&Tea en de cao Household&BodyCare. Tot vrijdag 25 juni kon er gestemd worden over de resultaten. Onderhandelaar namens CNV Vakmensen Peter Böeseken: "De uitslag is heel duidelijk, een grote meerderheid van de leden heeft de resultaten van beide cao's afgewezen".

Volgens Böeseken zijn er verschillende reden voor het afwijzen van het resultaat: "bij de ene cao speelt de discussie over pensioen en cao. Mijn leden willen geen koppeling tussen beide onderwerpen. Eerst moet er maar eens een normale cao komen en daarna kunnen we praten over de pensioenregeling. Koppeling van beide onderwerpen zoals de directie wil voelt als chantage".

Maar ook het hoge aantal uitzendkrachten moet teruggebracht worden naar een normaal percentage van 20 procent. "Wij willen vaste werknemers voor vast werk" aldus de leden van CNV Vakmensen. Dat is ook nodig om goed gekwalificeerd personeel in huis te houden en het verbetert de veiligheid in de productie. Tenslotte zijn de leden van CNV Vakmensen niet gecharmeerd van de verschillende percentages waarmee de directie beide cao's wil verhogen.

Volgens Böeseken vertaalt dit alles zich in het gevoel dat er weinig materiële en sociale waardering bestaat voor de werknemers. "Juist in deze tijden van onzekerheid, hoge werkdruk en extra gevraagde inzet van mijn leden, zou deze werkgever wel wat meer materiële waardering en respect mogen tonen".

CNV Vakmensen heeft de uitslag van de ledenraadplegingen aan de werkgever overgebracht en aangegeven dat zij alsnog voor 5 juli de cao's met goed resultaat wil af sluiten. Als dat niet lukt zal CNV Vakmensen op een andere manier haar eisen kracht bij moeten zetten.



Ingezonden persbericht