Gemeente Alkmaar


Rian van Dam legt eerste steen Kindercentrum Rapsodie

Wethouder Rian van Dam van Onderwijs heeft vanmiddag, vrijdag 25 juni, de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van Kindercentrum Rapsodie. Het nieuwe gebouw komt op de plaats van het oude Kinderdagverblijf Rapsodie en wordt in maart 2011 in gebruik genomen. De Stichting Kinderopvang Alkmaar (SKOA) realiseert hier opvangmogelijkheden voor kinderen van 0 - 12 jaar.

Tot nu toe kunnen alleen kinderen tot 4 jaar in de Bergermeer opgevangen worden. Kinderen van 4 tot 12 jaar worden nu nog dagelijks met bussen de wijk uitgereden om op verschillende andere plekken naar de opvang te gaan. Vanaf maart 2011, als de nieuwbouw gereed is, kunnen de kinderen in de eigen wijk blijven.

Rian van Dam: "Door een goede samenwerking tussen de gemeente en schoolbestuur is er nu een start gemaakt met een volledige schoolvoorziening in de Bergermeer, met voor- en naschoolse opvang voor kinderen van 0 - 12 jaar in de eigen wijk. Een school die tegemoet komt aan de wensen van het kind en diens ouders."

Samenwerking

De samenwerking tussen de Nicolaas Beetsschool en de SKOA bestaat al geruime tijd. De peuterspeelzaal "De Piccolo" is al jaren in handen van de SKOA. Daarnaast heeft de SKOA ook sinds juni 2008 de organisatie van de overblijf van de school overgenomen. Straks wordt daar dus ook de voor- en naschoolse opvang aan toegevoegd.