Ingezonden persbericht


Persbericht
25 juni 2010

Dribbel's 30e verjaardagsfeest groot succes

Vandaag, vrijdag 25 juni, is het bekende prentenboekhondje Dribbel dertig jaar geworden. Hij vierde dit vanochtend samen met groep 1 en 2 van basisschool de Wingerd in Nijverdal. Een speciale feestochtend voor de kinderen én Dribbel was het resultaat.

Zingen, lezen en traktaties
Om 9.45 kwam Dribbel aan in een uitgelaten klas. De kinderen keken al weken uit naar zijn bezoekje en begroetten hem dan ook met alle bekende verjaardagsliedjes én cadeautjes. Juf Tineke las daarna voor uit een boekje van Dribbel. Om 10.30 vertrokken de kinderen in een wel heel bijzonder vervoermiddel: Treintje Bello. Na een prachtig ritje met Bello aten de kinderen een versierde verjaardagspannenkoek bij pannenkoekenrestaurant De Hooischuur. Dribbel ging met de kinderen weer mee terug naar school in Treintje Bello. Het was een heerlijke ochtend en zowel de kinderen als Dribbel hebben genoten.

Dribbel en De Wingerd
Toen Dribbel twintig jaar werd, krijg hij van de toenmalige groep 1 en 2 van De Wingerd een prachtige zelfversierde poster toegestuurd. Nu Dribbel weer wat jaartjes ouder werd wilde hij graag zijn verjaardag vieren met trouwe fans. Juf Tineke, die toen de poster instuurde en nu nog altijd lesgeeft op De Wingerd, hoort zeker bij die trouwe fans!

Over Dribbel
In 2010 dertig jaar oud en geen spat veranderd: wie zou daar niet voor tekenen? Dribbel is een bevoorrecht hondje; dagelijks maakt hij miljoenen kinderen blij met zijn spannende avonturen. Eric Hill bedacht Dribbel voor zijn zoontje toen hij hem op een avond aan het voorlezen was. Zijn zoontje genoot zo van het kijk-onder-de-flap element dat Eric besloot de flapjes te gebruiken in zijn eerste Dribbel-boekje - Waar is Dribbel? Inmiddels is dit boekje al 10 miljoen keer verkocht sinds de eerste druk in 1980. Dribbel wordt in meer dan 100 landen gelezen en is vertaald in 65 talen. Wereldwijd zijn er ruim 50 miljoen Dribbel boeken verkocht. De bekroonde website genereert ruim 1,5 miljoen hits per maand. De website www. Dribbel.com is goedgekeurd door de Stichting Kinderconsument en heeft onlangs de Interactive Media Awards(TM) gewonnen.

Noot voor de redactie,