Ingezonden persbericht


MALMBERG WINT INTERNATIONALE PRIJS

Persbericht

's-Hertogenbosch, 25 juni 2010

Malmberg heeft in Berlijn bij de prijsuitreiking van de Europese Comenius-EduMedia-Award 2010 een onderscheiding ontvangen voor haar nieuwe generatie lesmethodes voor het Voortgezet onderwijs. Malmberg ontving deze onderscheiding uit handen van prof. dr. dr. Gerhard E. Ortner van het Europese 'Gesellschaft für Pädagogik und Informationen E.V.'. De Comenius-EduMedia-Awards worden jaarlijks toegekend aan organisaties die vooruitstrevende multimediale Europese onderwijsproducten ontwikkelen.

Tweede keer in de prijzen
Voor Malmberg is dit inmiddels de tweede erkenning voor haar nieuwe generatie lesmethodes. Eerder dit jaar won Malmberg al de IPON Award. "Samen met docenten hebben we de afgelopen jaren ontdekt waar en wanneer e-learning toegevoegde waarde biedt. Met onze leermiddelen laten we zien dat het niet eng of moeilijk is om leerlingen via de computer te laten leren en dat het ook voor docenten veel voordelen biedt. Het winnen van prijzen zoals de Comenius-EduMedia-Award is een sterke erkenning van onze visie op het onderwijs. Wij zijn dan ook heel blij met deze internationale onderscheiding", aldus Jan van Miert, Uitgeefmanager Voortgezet onderwijs bij Malmberg.

Digitaal platform
Malmberg heeft ruim twee jaar gewerkt aan het ontwikkelen van het Malmberg Publishing Platform, waarin de nieuwe generatie lesmethodes is ondergebracht. Het afgelopen schooljaar hebben leerlingen en docenten de eerste ervaringen opgedaan en is er enthousiast gereageerd op ondermeer het leerlingvolgsysteem en de variatie in digitale lessen en toetsen. Voor het komende schooljaar gaat Malmberg ruim 40 nieuwe websites voor diverse schooltypes in het Voortgezet onderwijs en MBO publiceren in de nieuwe ICT-omgeving. "Malmberg gelooft in de kracht van digitaal onderwijs in combinatie met het vertrouwde boek. Al onze nieuwe methodes zijn dan ook uitgerust met deze moderne digitale en interactieve lesonderdelen", aldus Jan van Miert.

Einde persbericht


---

Gesellschaft für Pädagogik und Informationen E.V. (GPI) Het GPI is een wetenschappelijk genootschap voor educatieve technologie en didactische multimedia producten en is gevestigd in Berlijn. Zij kent jaarlijks de Comenius-EduMedia-Awards toe aan de beste didactische multimedia producten, Internet producten, educatieve management systemen en computerspellen gericht op verbetering van vaardigheden. In 2010 is deze prestigieuze onderscheiding voor de 15e keer uitgereikt. Winnaars ontvangen geen geldprijs, maar enkel de erkenning van de kwaliteit van het onderscheiden educatieve product.

Uitgeverij Malmberg
Malmberg is een moderne, dynamische uitgever die op innovatieve, kwalitatieve en effectieve wijze aanbieders van onderwijs in VO en MBO helpt hun onderwijsdoelstellingen te realiseren. Malmberg heeft oog voor de omgeving waarin dit lesgeven en leren gebeurt. Zij stelt het kind centraal, verstevigt de regie van de docent in de klas en houdt de besluitvormingscriteria van managers en schoolbesturen voor ogen bij de ontwikkelingen van haar lesmethodes en maatwerktrajecten. Malmberg levert een wezenlijke bijdrage aan het verder digitaliseren van het onderwijs waarbij het automatisch volgen van resultaten en vorderingen van leerlingen en tijdswinst voor de docent speerpunten zijn. Uitgeverij Malmberg is gevestigd in 's-Hertogenbosch en is onderdeel van de Sanoma Group.