Ingezonden persbericht


Persbericht

Veel animo van beleggers voor gespecialiseerd erfpachtkantoor

Het Amsterdamse advocatenkantoor Corten De Geer, dat zich als enige kantoor in Nederland specialiseert in erfpachtzaken, heeft sinds haar start begin dit jaar te maken met een grote aanloop van erfpachters. In Amsterdam, maar ook bijvoorbeeld bij een aantal hoogheemraadschappen en op de Waddeneilanden komen erfpachters steeds meer in opstand tegen de onredelijke voorwaarden en canonverhogingen.

De advocaten behartigden altijd al belangen van grote belangengroeperingen, maar zien nu een opvallende stijging van het aantal professionele vastgoedpartijen en beleggers dat zich meldt voor advies of bijstand in procedures.

"Wij merken dat er onder erfpachters steeds minder draagvlak is voor de torenhoge lastenverzwaringen en de onredelijke wijze waarop verpachters hun erfpachtbeleid vormgeven. In deze tijden waarin men de kosten goed in de gaten moet houden worden vastgoedeigenaren steeds kritischer en slikken zij de opgelegde canonherzieningen steeds minder voor zoete koek.", zegt Eduard De Geer.

Zijn collega Jeroen Corten vult aan: "Daarbij komt dat er tot voor kort nog geen gespecialiseerd niche-kantoor was dat de belangen van erfpachters behartigde. Nu dat er wel is kunnen de krachten van diverse erfpachters gemakkelijk gebundeld worden. Veel erfpachters zitten met dezelfde problemen tegenover steeds dezelfde erfverpachters. Deze problemen kunnen daadkrachtiger en goedkoper worden aangepakt door onze know-how en door de krachten van erfpachters te bundelen."