Ingezonden persbericht


Persbericht
25 juni 2010

Virtuele vlammen door G4S op vakbeurs IVIC 2010

Als grote opleider op het gebied van veiligheid en beveiliging mocht G4S niet ontbreken op IVIC 2010, het best bezochte hulpverleningsevenement van de Benelux dat afgelopen week plaatsvond in Gorinchem. Iedereen die zich vakmatig bezighoudt met hulpverlening kon zich tijdens dit evenement compleet op de hoogte stellen van alle ontwikkelingen, producten en diensten in de hulpverleningsbranche. Ook dit jaar verraste G4S de bezoekers van deze grote vakbeurs met spectaculaire demonstraties.

G4S vulde een groot deel van 'het incidentenplein' in de Evenementenhal in Gorinchem met noodsituaties die in scène werden gezet. In een aantal van die situaties kon men zélf oefenen. Zo lagen er auto's op de kop en stond er een groot waterbassin waar een auto in lag. Duikers lieten zien hoe slachtoffers snel en veilig uit de auto's kunnen worden gehaald. Speciaal voor bevelvoerders was er een ruimte om het nemen van belangrijke beslissingen bij incidenten te trainen door middel van het gebruik van virtuele apparatuur in combinatie met real life actie. Ook kon men een kijkje nemen in de Flashbox, een gasgestookte oefenopstelling voor het realistisch trainen van verschillende brandscenario's.

Einde persbericht

G4S
G4S is specialist op het gebied van beveiliging en veiligheid en biedt een uitgebreid producten- en dienstenpakket voor de meest uiteenlopende toepassingen. Van advies tot en met uitvoering. Het opleidingcentrum van G4S bedient circa 3.000 klanten in Nederland, waaronder landelijke overheden, multinationals en andere grote organisaties in diverse branches. Jaarlijks organiseert G4S opleidingen voor ruim 150.000 cursisten. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen en is wereldmarktleider met 595.000 medewerkers en activiteiten in ruim 110 landen. In Nederland is G4S marktleider met 8500 medewerkers.

Noot voor de redactie,