Ingezonden persbericht

Bezoekersaantallen TT Assen scherper dan ooit in beeld

Nieuwe Bluetooth-technologie waarborgt privacy

Amsterdam, 24 juni 2010 - De organisatie van de TT Assen wil precies weten hoeveel mensen er aanwezig zijn tijdens de TT Night, in de nacht van aanstaande vrijdag op zaterdag. Dankzij Bluetrace Crowd Control is het mogelijk de bezoekersaantallen tijdens de jubileumeditie van het evenement nauwkeurig in beeld te krijgen.
De zeer geavanceerde bluetooth-technologie helpt de hulpdiensten voortdurend op de hoogte te blijven van de actuele veiligheidssituatie. En zonder dat de privacy van de bezoekers in het geding komt.

De 80ste TT Assen is de grootste editie in de historie. De organisatie laat op het gebied van veiligheid dan ook niets aan het toeval over. "Ongeregeldheden tijdens een grootschalig evenement als deze voor zijn, begint met een helder inzicht in de aanwezige mensenmassa", zegt Feike Liemburg, managing director van producent Bluetrace, dat eerder betrokken was bij de huldiging van de Olympische wintersporters op de Grote Markt in Haarlem. "Wij zijn de enige partij die via bluetooth-technologie metingen kan doen bij zulke grote evenementen. Dankzij de exclusieve samenwerking met TNO is ons systeem uniek in Europa."

Voortdurend op de hoogte van publieksstromen

Met realtime informatie over publieksstromen ondersteunt Bluetrace Crowd Control de politie of beveiliging bij het nemen van de juiste beslissingen. Op basis van de via bluetooth technologie (via mobiele telefoons, pda's en pocket-pc's) verkregen informatie is het mogelijk effectieve veiligheidsmaatregelen te nemen. "Het recente verleden heeft uitgewezen dat goede informatie het verschil kan maken tussen een opstootje en een catastrofe", zegt Liemburg. "Bluetrace Crowd Control levert betrouwbare data op basis van 10 tot 15 procent van de aanwezige personen. Zo blijven de hulpdiensten voortdurend op de hoogte van het aantal mensen per vierkante meter en de bewegingen van de mensenmassa's. We leggen dus geen momentopnames vast, maar meten continu! Individueel worden mensen absoluut niet in de gaten gehouden. Het gaat puur om het inzicht verkrijgen in publieksverkeer, om de signaalfunctie, zodat er meer controle en sturing mogelijk is."

Over Bluetrace

Bluetrace is een innovatief bedrijf dat bluetooth-technologie gebruikt om inzicht te krijgen in publieksverkeer. De oplossingsgerichte diensten van Bluetrace leveren waardevolle informatie op het gebied van crowd control, wegverkeer, marktonderzoek en mobiele marketing. Bluetrace hanteert een systeem dat geheel voldoet aan de eisen van het College Bescherming Persoonsgegevens en bovendien uniek is in Europa, door het patent en certificaat van onderzoeksinstituut TNO. Hierdoor zijn de diensten van Bluetrace volledig meetbaar. Uit vergelijkingsstudies blijkt het systeem van Bluetrace efficiënter, effectiever en betrouwbaarder te zijn dan andere meetinstrumenten, zoals toegangspoortjes met tellers.

//// Einde persbericht ////



Ingezonden persbericht