Raad voor de Journalistiek

Hieronder volgen samenvattingen van recente uitspraken van de Raad voor de Journalistiek. Via de link die onder elke samenvatting is vermeld, kunt u de volledige uitspraak opvragen. Een uitspraak wordt altijd eerst aan de desbetreffende partijen gestuurd en enkele dagen later op de website van de Raad gepubliceerd.


---


Uitspraak vastgesteld d.d. 25 juni 2010

door mr. Th. Groeneveld, voorzitter, mr. T.E. Klein, mw. E.J.M. Lamers, M. Ülger en mr. drs. G.J. Wolffensperger, leden, in tegenwoordigheid van mw. mr. D.C. Koene, secretaris, en mr. W.S. van Helvoort, plaatsvervangend secretaris.

X / AT5

Uitspraak: ongegrond

In een uitzending van `AT5 Nieuws' is een item uitgezonden onder de titel "'Voorkom bedreiging van raadsleden'". In het item wordt (oud) gemeenteraadslid mr. drs. P. Hoogerwerf geïnterviewd. Hoogerwerf stelt desgevraagd: "Ik heb jarenlang een mevrouw achter me aan gehad, die mij heeft gestalked, wat ontzettend vervelend was (...)". Klaagster stelt - kort samengevat - dat zij in het nieuwsitem ten onrechte wordt beschuldigd van het stalken van Hoogerwerf.

De Raad overweegt dat de naam van klaagster niet in de uitzending is vermeld. Ook overigens zijn in de uitzending geen zodanige gegevens vermeld, waardoor klaagster in verband wordt gebracht met het stalken van Hoogerwerf. Aldus kan niet worden geconcludeerd dat de integriteit van klaagster door de uitzending is aangetast. De klacht is derhalve ongegrond.

Trefwoorden:


· Privacy: vermelding persoonlijke gegevens

Publicatie op www.rvdj.nl/2010/26