Projectorganisatie Maasvlakte 2


Themadag FutureLand 'Groei en bloei'

11-06-2010 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Op zaterdag 26 juni houdt FutureLand een themadag over de flora en fauna van het havengebied. Onder de titel 'Groei en bloei' wordt gekeken welke dieren en planten straks op de nieuwe Maasvlakte leven en hoe het met de flora en fauna op de huidige Maasvlakte gesteld is.

Speciaal voor deze themadag opent FutureLand op zaterdag haar deuren. Het programma bestaat uit enkele lezingen en een excursie. Onder de deskundige begeleiding van Bureau Stadsnatuur worden bijzondere plekken in het havengebied bezocht om de groei en bloei met eigen ogen te zien.

Sinds de opening van FutureLand op 1 mei 2009, hebben al meer dan 100.000 bezoekers hun weg weten te vinden naar het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2. Buiten de reguliere openingstijden opent FutureLand iedere maand één zaterdag haar deuren voor een speciale themadag. Het programma voor de themadag 'Groei en bloei' vindt grotendeels buiten in de natuur plaats. Er wordt gestart met enkele korte lezingen in de filmzaal over hoe natuur en industrie samengaan in het havengebied en welke soorten flora en fauna in de toekomst verwacht kunnen worden op Maasvlakte 2. Daarna brengt een bus de deelnemers naar enkele bijzondere natuurplekken in het havengebied. Uiteraard worden de nieuwe onderkomens van de rugstreeppad bezocht en kan een kijkje genomen worden bij de 'broedeilanden' voor visdiefjes in de Slufter.

Praktische informatie
De natuurexcursie begint om 10.30 uur. Een tweede excursie start om 14.00 uur. Het programma duurt ongeveer 2 uur en begint en eindigt bij FutureLand. Deelname kost EUR 5,- per persoon te voldoen aan de balie van FutureLand. Reserveren is mogelijk via info@futureland.nl onder vermelding van het aantal personen, telefoonnummer en tijdstip. Let op, het aantal plaatsen is beperkt. Deelnamebewijs kan uiterlijk tot 30 minuten voor aanvang afgehaald worden. Daarna vervalt de reservering.

Meer over FutureLand
In informatiecentrum FutureLand beleef je de haven van de toekomst. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt een prachtig uitzicht op zee en Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het centrum is het hele jaar gratis toegankelijk. Op zaterdag en maandag is FutureLand gesloten. FutureLand is ook bereikbaar met het openbaar vervoer: buslijn 113. Deze lijn rijdt op alle dagen van de week en sluit aan op de vaartijden van de Fast Ferry tussen Maasvlakte en Hoek van Holland. FutureLand is dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur open. Voor meer informatie over FutureLand en andere themadagen, zie: www.futureland.nl.