Gemeente Borsele

Genieten tijdens Publieksdag Nationaal Landschap op 26 juni

De gemeente Borsele organiseert samen met de provincie Zeeland op zaterdag 26 juni de Publieksdag Nationaal Landschap. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen belangstellenden bij en rond de Schaapskooi in Heinkenszand op verschillende sportieve en culinaire manieren genieten van De Zak van Zuid-Beveland.

De jongste kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin of een kleurplaat maken. Ook lopen er clowns op het terrein rond. Verder kan de jeugd vanaf ongeveer acht jaar elk uur deelnemen aan mountainbikeclinics. Fietsen en helmen zijn gratis beschikbaar. Daarnaast staat er op het terrein van de Schaapskooi een speciale `Streektruuk'. Een kok maakt van Zeeuwse producten hapjes.

Naast een hapje en een drankje kan er genoten worden van live muziek, de expositie `Wankel Evenwicht, beeld en woord' in de Schaapskooi of deelgenomen worden aan een wandel- of fietstocht. Ook in de omgeving is er voldoende te doen. Zo heeft een aantal molenaars de deuren geopend en zijn er in Hoedekenskerke bij de stoomtrein de "Open Dagen SGB-Junior".

Het complete programma staat op www.borsele.nl/publieksdag.