Gemeente Lisse

Veteranendag 2010

De zesde Nederlandse Veteranendag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 26 juni in Den Haag. Met deze dag wordt zoals in voorgaande jaren op vele manieren stilgestaan bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden, maar ook bij de activiteiten nu in het kader van vredesoperaties in verschillende delen van de wereld. Een veteraan is een voormalig militair of een voormalig gemilitariseerde burger met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk heeft gediend onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties.

Bijeenkomst in De Voorhof

Alle in Lisse woonachtige veteranen hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst in De Voorhof (Bondstraat 1) op vrijdag 25 juni vanaf 15.00 uur. Veteranen die onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen mogen deze publicatie als zodanig beschouwen.

Programma

15.00 uur Ontvangst door college van burgemeester en wethouders
15.30 uur Welkomstwoord door loco-burgemeester Bas Brekelmans 15.35 uur Presentatie over een in 1944 neergestorte bommenwerper in Lisse, door de heer Erwin de Mooij gevolgd door informeel samenzijn met een hapje en drankje
17.00 uur Gedicht De tijd is veranderd door de heer Jan van der Drift
17.30 uur Einde bijeenkomst

Aanmelden

Om organisatorische redenen is het gewenst dat u uw komst vooraf meldt. U kunt zich tot maandag 21 juni aanmelden bij Marlies der Weduwen via telefoonnummer (0252) 433 222 of via gemeente@lisse.nl.

Meer informatie

Meer informatie over veteranen en de Nederlandse Veteranendag kunt u vinden op de websites www.veteranendag.nl en www.veteraneninstituut.nl