Gemeente Bergen op Zoom


'Hergebruik' thema Dag van de Architectuur

De Dag van de Architectuur vindt dit jaar in Bergen op Zoom plaats op zaterdag 26 juni tussen 11.00 en 16.30 uur. Dit landelijke evenement van de Bond voor Nederlandse Architecten (BNA) wordt voor de elfde keer georganiseerd door het Architectuur Platform Bergen op Zoom en de gemeente Bergen op Zoom. Het thema is: `Tweede leven, Architectuur & Hergebruik'.

De Dag van de Architectuur speelt zich af in en om Gebouw T aan het Wilhelminaveld. Voor deze locatie is bewust gekozen: dit monumentale gebouw was vroeger een manege die hoorde bij de Wilhelminakazerne en krijgt binnenkort een nieuwe functie als Poppodium.

Poster Dag van de Architectuur Gebouw T

Gebouw T (het in aanbouw zijnde poppodium) is dus het centrale punt van de dag. Hier vindt om 11.00 uur de opening plaats door wethouder Ad van der Wegen. Aansluitend presenteert voorzitter Ad Kil het nieuwe Architectuur Platform. Om 11.45 uur staat een lezing gepland van architect Peter Versseput over de verbouwing van gebouw T tot Poppodium.

Wandel- en Solexroute

Om 12.15 uur starten er twee architectuurroutes. Belangstellenden kunnen een wandelroute volgen langs hergebruikte gebouwen in de omgeving van Gebouw T. Bovendien kunnen liefhebbers ook een architectuurroute door de stad rijden op een Solex. Zij moeten zich hiervoor wel aanmelden. Dat kan via r.m.p.vanitegem@bergenopzoom.nl of 0164-277534.

Aandacht

Het belangrijkste doel van de Dag van de Architectuur is om architectuur en het werk van architecten op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Hiervoor wordt ieder jaar een ander aansprekend thema gekozen.