Gemeente Zoetermeer

Veteranenavond in Zoetermeer

oude legervoertuigen
Op zaterdagavond 26 juni viert Zoetermeer voor de vijfde keer de Nederlandse Veteranendag. Sinds 2005 eert Nederland jaarlijks de tienduizenden jonge en oude militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog in opdracht van de regering zijn ingezet in oorlogsomstandigheden of in daarmee vergelijkbare situaties.

Programma
Vanaf 18.00 uur tot ongeveer 20.00 uur rijden historische en moderne voertuigen van de krijgsmacht en de organisatie Keep Them Rolling die zijn ingezet bij verschillende vredesmissies door een groot deel van de stad. De voertuigen vertrekken vanaf de Buytenparklaan ter hoogte van Intratuin om 18.00 uur en komen tussen 19.45 en 20.00 uur aan in de Reimsstraat en op de parkeerplaats aan de Frankrijklaan bij het Stadhuis. De voertuigen blijven daar opgesteld staan tot uiterlijk 21.00 uur. In de Dobbe bevindt zich een groot podium waarop vanaf 19.25 uur een optreden te zien is van Sgt. Wilson's Army Show en een kledingshow van moderne militaire tenues.

Dit jaar is de Veteranenavond gekoppeld aan het Bodega Norton Culinair Zoetermeer op de Markt. Een weekend lang wordt de Markt in Zoetermeer omgetoverd tot een culinair dorp. Een aantal restaurants uit Zoetermeer presenteren zich in hun tijdelijke openlucht lokatie. Op zaterdagavond is het mogelijk om op het Marseillepad een kijkje te nemen bij verschillende mobiele kookinrichtingen uit verschillende periodes die werden en worden gebruikt bij oorlogs- en vredesmissies.

Lustrum Veteranenavond
De Zoetermeerse veteranen die zich aanmelden om deze avond bij te wonen ontvangen een herinnering omdat het op zaterdag 26 juni de vijfde keer is dat een veteranenavond wordt georganiseerd.

Meer weten?

* www.zoetermeer.nl/veteranenavond