Gemeente Lelystad

Kom kennismaken met natuur- en recreatiegebied Oostvaarderswold

Donderdag 24 juni 2010

Bord van wandelroute in natuurgebied Oostvaarderswold

De komende 4 jaren wordt nabij Lelystad Oostvaarderswold ontwikkeld, dat de Oostvaardersplassen en het Horsterwold verbindt. Kom op zaterdag
26 juni kennismaken met dit natuur- en recreatiegebied tijdens de informatiemarkt in het beheersgebouw Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer aan de Kitsweg 1 in Lelystad.

Natuurgebied van 15.000 hectare

Met het Oostvaarderswold ontstaat een spectaculair nieuw natuur- en recreatiegebied van maar liefst 15.000 hectare. Dicht bij Lelystad kunt u oog in oog staan met edelherten, konikpaarden en heckrunderen die trekken vanuit de Oostvaardersplassen. Ook kunt u in het Oostvaarderswold van de wandelpaden afgaan en zelf in de natuur op ontdekkingstocht.

Wanneer opent het Oostvaarderswold?

Dit jaar is begonnen met de realisatie van het Oostvaarderswold. De provincie maakt momenteel afspraken met de boeren om de agrarische bedrijven te verplaatsen. De eerste wandelroute is al geopend en het eerste natuurgebied is al helemaal ingericht. In 2014 moet het hele gebied klaar zijn.

Programma

Tijdens de dag zijn ontwerpers en projectleiders aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Voor kinderen is er van alles te doen.
* 13.00-16.00 uur: Informatiemarkt

* Doorlopend : Activiteiten voor kinderen, natuurhoek
* 14.00 - 16.00 uur: Bolderkar excursie: 9 gratis plaatsen, dus kom op tijd!

* 14.30 - 16.00 uur: Wandeling Zeearend

Vond u dit een nuttig artikel?

* Ja

* Nee

Bedankt voor uw reactie!
Waarom voldeed dit artikel niet aan uw wensen?

Geef reactie


______________________________

______________________________
Verzenden