Gemeente Zaanstad

24-06-2010
Ontmoet het college van B&W tijdens de Dag van de Architectuur

Dit weekend is het weer de Dag van de Architectuur. Het college van burgemeester en wethouders bezoekt zaterdag 26 juni vanaf 12 uur de volgende drie locaties: de Waakzaamheid, hotel Inntel en de Koekfabriek in Zaandam. Bewoners die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met de bestuurders van Zaanstad zijn van harte welkom tijdens het bezoek.

Het thema van de Dag van de Architectuur is Architectuur en Hergebruik. Een toepasselijk thema, omdat de Zaanstreek rijk is aan waardevolle panden en industrieel erfgoed. Een nieuwe bestemming voor historische panden betekent vaak dat ze behouden kunnen blijven. Daarmee wordt de culturele identiteit behouden en versterkt, duurzaamheid bevordert en verspilling tegen gegaan. De panden die zaterdag bezocht kunnen worden zijn: de Verkadefabriek, de Jedelooschool, Maison D'Essence, hotel Inntel (Zaandam), de Doopsgezinde Vermaning, Pakhuis de Wildeboer (Wormerveer), de Waakzaamheid (Koog aan de Zaan) en Rijstpellerij Hollandia (Wormer).

Programma zaterdagmiddag
Burgemeester en wethouders komen zaterdag rond 12.00 uur aan bij de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan. Daar krijgen ze eerst een presentatie over het pand en de restauratiewerkzaamheden en daarna wordt een hapje gegeten bij pakhuis Asia. Het programma van de middag ziet er verder als volgt uit:

13.15 uur Vertrek van de Waakzaamheid
13.45 uur Aankomst hotel Inntel
13.50 uur Rondleiding door het hotel en afsluitend een drankje 14.30 uur Vertrek richting de Koekfabriek
14.40 uur High tea in de Koekfabriek
15.25 uur Rondleiding door de Verkadefabriek
16.00 uur Einde programma

Aanspreekbaar en in gesprek
Bewoners zijn van harte welkom om aan (een deel van) het programma deel te nemen. Aanmelden is niet nodig, geĂŻnteresseerden kunnen gewoon naar de betreffende locaties gaan. Er is ruimte om kennis te maken met de collegeleden en actuele zaken met hen bespreken. Het college wil op deze manier ook voor bewoners aanspreekbaar zijn en met hen in gesprek gaan. De Dag van de Architectuur is de eerste van een reeks bezoeken aan evenementen in de Zaanstreek. Na de zomervakantie volgen er meer. Meer informatie kunt u vinden op www.zaanstad.nl/aanspreekbaar.