Politie Drenthe

Drukke TT week voor de politie

Assen, 26-06-2010

De TT nacht is over het algemeen zonder problemen verlopen. Voor veruit de meeste bezoekers was het weer een groot feest. Net als andere jaren is de TT week traditioneel voor de politie de drukste week van het jaar.

Bezoekersaantallen

Tijdens het drukste moment op de vrijdagnacht waren er in de Asser binnenstad ongeveer 40.000 mensen op de been volgens festivalorganisator LOC7000. Dit aantal ligt daarmee lager dan de 50.000 bezoekers van vorig jaar.
De warming-up van de TT nacht, de donderdagavond en nacht, werd door bijna 16.000 mensen bezocht. Na afloop constateerde de politie een rustige nacht waarbij 6 personen werden aangehouden terzake belediging, aanranding en fietsendiefstal

Aanhoudingen

In de vroege zaterdagochtenduren (05.45 uur) heeft de politie de balans opgemaakt van de TT nacht en telt op dat moment 18 aanhoudingen voor zaken als diefstal, vernieling, openlijke geweldpleging, mishandeling, belediging van de politie, brandstichting, wet wapens en munitie (bezit van een vuurwerkpistool en wapenstok), openbare dronkenschap en het inrijden op een agent. In het laatste geval zagen surveillerende agenten vrijdagavond op de Oude Molenstraat een bromfietser met hoge snelheid rijden. De bromfietser kreeg een stopteken, maar in plaats van te stoppen gaf hij gas en reed rechtdoor. De agent die het stopteken gaf moest aan de kant springen om niet omver te worden gereden. De bromfietser kwam te vallen en ging er rennend vandoor. De bromfiets bleef achter en is in beslag genomen. De dader wordt nog gezocht.

Alcohol

In totaal werden 2146 blaastesten afgenomen. Elf bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Verder werden voor verschillende verkeersovertredingen proces-verbaal opgemaakt.

Campings

In Witten heeft een aantal campinghouders het druk gehad met het handhaven van de orde op hun camping. Zij moesten agressieve bezoekers van hun camping verwijderen. Onderlinge afspraken leidden er toe dat deze personen ook op de andere campings met behulp van een sms-alert zijn geweigerd. Bij conflicten of confrontaties met vervelende bezoekers heeft de politie de campingeigenaren, veelal op de achterhand, bijgestaan. Deze samenwerking wierp zijn vruchten af waardoor het verder rustig bleef op de campings.

SMS-alert

Donderdagmorgen kwamen er 11 meldingen binnen van gedupeerde tenteigenaren. Hun tent werd in de nacht van donderdag op vrijdag opengesneden en verschillende goederen zoals geld, gsm's en navigatie apparatuur werden gestolen. De politie waarschuwde direct middels een "sms-alert" alle campingeigenaren. Met behulp van waarschuwingsborden werden bezoekers door de eigenaren, direct na het alert, geattendeerd op de dieven. Er kwamen hierna geen nieuwe meldingen meer binnen.

Motordiefstallen

Tot zaterdagmorgen waren er geen diefstallen van motoren bekend bij de politie.

Verkeerstoezicht

Zaterdagmorgen schakelt de politie om van het begeleiden van het TT Festival naar begeleiding van de verkeerstromen naar het circuit. En later op de dag in omgekeerde richting. De verkeersdeelnemers die Assen verlaten zullen tot en met zondag, in samenwerking met het KLPD en andere regiokorpsen, uitgebreid worden gecontroleerd. Een van de zaken waarop controles plaats gaan vinden is rest-alcohol.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur via 0592-451280