Politie Groningen

Zaterdag 26 juni 2010

Provincie Groningen, 26-06-2010

Man gewond na val van dak

TJUCHEM Een 63-jarige man uit Tjuchem is vrijdagochtend bij zijn woning aan de Hoofdweg gewond geraakt bij een ongeval. De man was bezig met werkzaamheden bovenop het dak van een schuurtje. Hij viel vervolgens door onbekende reden naar beneden. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Winkeldievegges aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmiddag twee vrouwen van 19 jaar uit Groningen aangehouden. Het duo werd in een kledingzaak in de Herestraat door de bedrijfsbeveiliging betrapt na het stelen van kleding. Bij verder onderzoek bleek dat de dievegges ook spullen uit andere winkels in de binnenstad hadden gestolen. De verdachten moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Snorfietser onder invloed

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Zaagmuldersweg in Groningen een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Stadjer met hoge snelheid op zijn snorfiets rijden. De man werd vervolgens gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie heeft het rijbewijs van de Stadjer ingenomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Pleiadenlaan in Groningen een 33-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Stadjer in zijn auto rijden. De man werd vervolgens gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. De politie heeft het rijbewijs van de Stadjer ingenomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen aangehouden na vechtpartij

APPINGEDAM De politie heeft vrijdagnacht op de Farmsumerweg in Appingedam een 23-jarige man uit Delfzijl en een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Het duo wordt ervan verdacht dat zij twee 26-jarige Delfzijlsters na een ontstane ruzie hebben mishandeld. Beide slachtoffers moesten zich in het ziekenhuis aan neusletsel laten behandelen. Beide slachtoffers doen aangifte. Beide verdachten werden ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Broers aangehouden na diefstal uit voetbalkantine

TOLBERT De politie heeft vrijdagnacht op het terrein van de voetbalvereniging V.V. Tolbert twee broers van 19 en 21 jaar, beiden uit de gemeente Leek, aangehouden voor diefstal. De beheerder van de voetbalclub was bezig met het opruimen van de kantine, nadat een feest had plaatsgevonden in het pand. Op een gegeven moment zag de beheerder nog net 2 jongens wegrennen met een tray blikjes cola/beerenburg. Met meerdere politie-eenheden werd het veld rondom afgezet. Uiteindelijk werden beide broers achterop het terrein aangetroffen en ingerekend. Op meerdere plekken werden drank en etenswaren aangetroffen. De broers werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord over de diefstal.

Man aangehouden na steekincident

APPINGEDAM De politie heeft vrijdagnacht in de Wijkstraat in Appingedam een 20-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden voor betrokkenheid bij een steekincident. Politieagenten werden door een
beveiligingsmedewerker aangesproken dat de 20-jarige een mes bij zich zou hebben. Toen een agent hem hierover aansprak, wilde de man het mes niet geven. Toen de diender hem vastpakte rukte hij zich los. De verdachte liep direct naar een 20-jarige man uit Appingedam, waarna hij het slachtoffer met het mes stak. Hierop werd de verdachte aangehouden en ingesloten. Het mes werd in beslag genomen. Het is nog onduidelijk wat het letsel van het slachtoffer is. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bejaarde man gewond na val

DELFZIJL Een 83-jarige man uit Delfzijl is vrijdagmiddag op de parkeerplaats bij het winkelcentrum Kuilsburg in Delfzijl gewond geraakt bij een ongeval. Een 37-jarige automobiliste uit Delfzijl reed met haar auto achteruit uit een parkeervak. Volgens getuige schrok de bejaarde op zijn fiets. De man begon te slingeren, waarna hij ten val kwam. Het slachtoffer werd met rug- en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man gewond na frontale botsing

WESTERLEE Een 32-jarige automobilist uit Ter Apel is vrijdagavond op de Hoofdweg in Westerlee gewond geraakt bij een frontale botsing. De Ter Apeler wilde een wegversmalling aan de linkerkant voorbijrijden. Toen hij dit deed, kwam een 44-jarige automobilist uit Winschoten aanrijden. Een frontale botsing was het gevolg. Een blaastest op straat wees uit dat de 32-jarige bestuurder vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Hij klaagde vervolgens over nekklachten. De man werd daarom voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze proef moet uitwijzen of de Ter Apeler daadwerkelijk onder invloed heeft gereden. De passagiere van de Winschoter, een 46-jarige vrouw uit Winschoten, raakte door de botsing licht gewond. Zij kon op de plek van de aanrijding geholpen worden aan een verwonding in het gezicht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.