Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum: 14 juni 2010
Onderwerp: De Scheveningse Dag

Zaterdag 26 juni Scheveningse Dag in Muzee Scheveningen

Op zaterdag 26 juni aanstaande organiseren de Vrienden van Muzee Scheveningen in en om het museumgebouw aan de Neptunusstraat van 10.00 - 17.00 uur de 'Scheveningse Dag'. Een dag waarop (oud) Scheveningers elkaar ontmoeten en voor andere bezoekers het verleden doen herleven.

Er vinden demonstraties plaats van oude ambachten: nettenbreien, nettenboeten, kuipen, kettelen, schiemanswerk en makreelroken. U kunt ook zien hoe mutsen worden geplooid, doeken worden geknoopt en glas wordt gegraveerd. Vandaag kunt U leren om een haring schoon te maken! In Schevenings dialect leest Arie Spaans verhalen voor over de visserij.

Naast deze demonstraties is er een gezellige markt met veel kraampjes. Behalve typisch Scheveningse artikelen worden er ook boeken en handwerk verkocht. De Wereldwinkel is ook aanwezig met een kraam. Bijzonder is de aanwezigheid van de Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen.

Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten. Er is een ruim aanbod van allerlei (Scheveningse) lekkernijen. Het Shantykoor Scheveningen zorgt voor een sfeervolle omlijsting van het geheel.

Speciaal voor de kinderen staat er een grabbelton en zijn er oud-Hollandse kinderspelen. Ook kunt u uw kinderen laten fotograferen in Scheveningse dracht. Voor de allerkleinsten is er een poppenkast.

U bent van harte uitgenodigd om in uw eigen dracht te komen. De toegang is gratis!

De Scheveningse Dag wordt op 26 juni om 11.00 uur geopend door minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin.




Ingezonden persbericht