Inspiration Days 2010; Duurzaamheidsevenement 26-28 juni in Eindhoven


Viering tiende verjaardag Handvest van de Aarde op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 juni in het centrum van Eindhoven (Lichtplein, Clausplein, Wilhelminaplein), en op maandag 28 en dinsdag 29 juni in Den Haag.

EINDHOVEN, 20100614 -- In Eindhoven en Den Haag wordt gevierd dat dit jaar Het Handvest van de Aarde (The Earth Charter) 10 jaar bestaat. Het Handvest is een oproep voor een duurzame, rechtvaardige en vreedzame toekomst. Green Cross Nederland (GCNL) in samenwerking met VNBconsulting en het International Center for Sustainable Excellence (I.C.S.E.), grijpt deze viering aan om de Nederlandse bevolking een meerdaags duurzaamheidsevenement aan te bieden. In het centrum van Eindhoven zal op 26, 27 en 28 juni daarom de eerste editie plaatsvinden van Inspiration Days. Op maandag 28 en dinsdag 29 juni wordt in aanwezigheid van Koningin Beatrix, Earth Charter ambassadeur Ruud Lubbers en 200 binnen- en buitenlandse genodigden, ceremonieel op het Vredespaleis in Den Haag het tienjarig bestaan van het Earth Charter gevierd.

In Eindhoven vindt in het laatste weekeinde van juni een meerdaags publieksevenement plaats op het Lichtplein, het Clausplein en het Wilhelminaplein en in het Lichtgebouw bij het ICSE (op loopafstand van het Centraal Station).

Een weekeinde vol duurzaamheid en inspirerende lezingen van Jacques Fresco en zijn beroemde Venus Project en van dr. Wubbo Ockels, astronaut, hoogleraar en uitvinder met een heldere kijk op de toekomst.

Films, inspirerende lezingen en een informatief educatief programma voor jongeren met onder andere een debatwedstrijd plaats onder leiding van Ali al-Jaberi, Nederlands Kampioenschap Debatteren in 2008. Verder is er ook een teken- en fotowedstrijd, een vossenjacht, mobieltjesles, poppenkast voor de allerkleinsten, en een duurzame markt met onder andere presentaties van mogelijkheden van duurzame mobiliteit.

Muziek; een Late Night Jamsessie op zaterdagavond en op zondagavond een concert van het Tilburgs Festival Orkest (TFO) met een Spaans- Latijnsamerikaans programma. Op maandagavond 28 juni een prachtig concert van The Canadian Brass.
Tickets voor beide concerten en de Frescolezing zijn via de Inspiration Days website te bestellen.

Iedereen is van harte welkom in het centrum van Eindhoven in het weekeinde van 26 en 27 juni en op maandag 28 juni voor het duurzaamheidcongres in het Evoluon. Aansprekende thema's zoals ethiek in de economie, aandeelhouderswaarde en duurzaam leiderschap met sprekers van topniveau zoals: prof. dr. Ervin Laszlo, Rudy Provoost, Jacques Fresco, Stef Kranendijk, en prof. dr. Michael Braungart.

Zie de Inspiration Days website voor de laatste updates www.inspirationdays.nl

Voor meer informatie;
Hélène Lemoine (directeur Inspriation Days 2010).

Inspiration Days wordt georganiseerd door Green Cross Nederland in samenwerking met het International Center for Sustainable Excellence (ICSE) en VNBconsulting.
http://www.gcnl.nu
http://www.gci.ch
www.icse.nl
www.vnb-consulting.nl
http://www.earthcharterinaction.org
http://www.ncdo.nl