Gemeente Heumen

Kroonwerkfestival op 27 juni 2010

Middeleeuwse muziek van de groep Madlot. Mandenvlechten voor kinderen (en volwassenen). Broodbakken boven een vuurtje. Een theateract met vogelgeluiden (momenteel te zien op het Oerolfestival).

Het is maar een greep uit de dingen die te zien en te beleven vallen op het Kroonwerkfestival op 27 juni. Rond het Kroonwerk De Coehoorn, tegenover de vroegere vestingstad Grave, pakt Stichting Heg- en Landschap uit met een manifestatie waar natuurliefhebbers, mensen met gevoel voor geschiedenis en liefde voor hun streek zich thuis zullen voelen. Want naast alle vertier worden bezoekers bijgepraat over de inrichting van het natuurgebied, de geschiedenis van het fort De Coehoorn, de maasheggen, het landschap en het agrarische verleden. Er zijn korte excursies en stands waarin het allemaal wordt verteld. En vanzelfsprekend kan iedereen tussendoor terecht voor een hapje en een drankje.

Het festijn vindt plaats op 27 juni van 11.00 tot 16.00 uur en wordt georganiseerd door de Stichting Heg- en Landschap in samenwerking met de gemeente Heumen en Staatsbosbeheer.
De route naar het feestterrein wordt met borden aangegeven. P-borden verwijzen naar parkeerplekken voor autos. Maar het is natuurlijk ook prachtig fietsen naar de feestplek.
Kijk voor meer informatie op www.hegenlandschap.nl