Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Onthulling nieuwe kunstwerken Ringerplaats

Aankomende zondag 27 juni worden om 16.00 uur twee nieuwe kunstwerken onthuld op de Ringersplaats in Kralingen. De kunstwerken zijn speciaal voor de straat gemaakt door kunstenaars Robert Rost en Lennaert Koorman van kunstenaarscollectief Monkidoe.

De kunstwerken zijn gerealiseerd dankzij een subsidie van deelgemeente Kralingen-Crooswijk, dat kunst en culturele activiteiten in de wijken wil stimuleren en ondersteunen. Daarom nodigt de deelgemeente ieder jaar organisaties, kunstenaars en bewoners uit om subsidieaanvragen voor activiteiten in te dienen. Het door bewoners uit de buurt opgerichte comité Buitengalerie Kralingen, dat kunst in de buitenruimte onder de aandacht van een breed publiek wil brengen in en rondom de Ringersplaats, diende eerder dit jaar een dergelijk initiatief in voor de kunstwerken van Robert Rost en Lennaert Koorman.

Integratie als thema
De kunstenaars is gevraagd in hun werk het thema integratie als uitgangspunt te nemen en daarbij de situatie in de buurt als uitgangspunt te gebruiken. De onthulling op zondag 27 juni wordt gevierd met een straatfeest voor de bewoners van de Ringersplaats.

Meer informatie: www.buiten-galerie.nl

De huidige graffity kunstwerken van Vijay Mohanlal op de Ringersplaats worden zondag vervangen (Foto: Monkidoe)