Gemeente Zoetermeer

Rondleiding in de Natuurtuin op 27 juni

Natuurliefhebbers kunnen zondag 27 juni meewandelen met een gids door de Natuurtuin. De gratis rondwandeling start om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.
Veelzijdige natuur
De natuurtuin bestaat uit kleine landschappen die van oudsher in en om Zoetermeer te zien zijn. De wandelaars lopen langs akkertjes, een poldertje en het griend. De gids vertelt over al deze verschillende landschappen die zorgen voor een grote verscheidenheid aan dieren en planten. De vele soorten in de natuurtuin zoals wilde planten, vogels, insecten en kleine zoogdieren zorgen voor een grote biologische diversiteit. Het jaar 2010 is het Jaar van de Biodiversiteit. Gemeente Zoetermeer wil het aantal soorten spontaan levende plant- en diersoorten op haar grondgebied minimaal in stand houden en liefst nog iets laten groeien.

Toegankelijkheid
Honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk.

Meer info
Een folder van de Natuurtuin is verkrijgbaar in de hal van het Stadhuis en 't Westpunt in het Westerpark. Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie kunt u terecht bij een van de natuurgidsen, telefoon 079-331 60669 en 079-341 3473, e-mail
natuurtuin.zoetermeer@xs4all.nl.