Gemeente Hilversum

Zondag 27 juni: Dag van de Architectuur 2010

publicatiedatum: maandag 21 juni 2010

Architectuur & hergebruik
Museum Hilversum - Zonnestraal - Beeld en Geluid - Bussumse watertoren

Benieuwd naar het uitzicht vanaf de WATERTOREN? Wil je weten hoe het STATIONSPLEIN eruit gaat zien? Wist je dat er in het midden van het oude GAK gebouw op het stationsplein een BINNENTUIN verscholen ligt? Rondsnuffelen in een oude TV-STUDIO? Op zondag 27 juni is een aantal gebouwen speciaal geopend. Je mag ze bezoeken, beklimmen en bekijken.

Er zijn allerlei activiteiten, presentaties en gratis rondleidingen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan even kijken in een (of meer) van de onderstaande gebouwen.
Dresselhuys AVRO, KRO, Logerij, Gemeentewerf, Bussumse watertoren (zie de foto´s op deze pagina).

Hilversum creatieve Mediastad
Op zondag 27 juni is een aantal leegstaande of hergebruikte omroepgebouwen eenmalig en
exclusief opengesteld voor deelnemers aan de dag van de Architectuur. Zo kunt u bij Beeld en Geluid een gratis rondleiding door het gebouw volgen en kunt u per fiets o.l.v. gidsen van het Fietsgilde een tocht maken langs de omroepgebouwen. Speciaal op de Dag van de Architectuur kunnen de VPRO-villa, het voormalige Avro-complex (de ´vioolkist´) en de vroegere KRO-studio bezocht worden.

Speciaal geopend - meedenken over hergebruik
Enkele markante gebouwen in Hilversum die al enige tijd leeg staan, zijn op de Dag van de
Architectuur te bezoeken. Architecten uit Hilversum (zoals Architectenburo Baddy Hartman, MOOST architectuurwerkplaats, Van Dijl Architecten, Stichting Magdalena en collectief KOOL) komen met verassende mogelijkheden voor hergebruik voor deze leegstand. Deze ideeën presenteren ze in de lege gebouwen. Bezoekers worden uitgenodigd mee te denken over mogelijke vormen van hergebruik.

Het exacte programma met informatie over routes, tijden, verzamelplaatsen is te vinden op
www.museumhilversum.nl.
Bussumse watertoren
Dresselhuys
Gemeentewerf
Logerij