Gemeente Enschede

Laatste activiteiten in Het Grijze Huis

Op zondag 27 juni vanaf 14.00 uur verzorgt Rijksmuseum Twenthe een doorlopende schilderworkshop voor jong en oud in Het Grijze Huis aan de Stephensonstraat 1. Grijp uw kans om onder begeleiding van professionele kunstenaars een fraai kunstwerkje af te leveren! De schilderworkshop is voor iedereen vrij toegankelijk. Deze activiteit is een van de laatste in een reeks van activiteiten in het kader van dit unieke kunstproject.

Op dinsdag 29 juni om 19.30 uur verzorgt Klankschap, een muzikale improvisatiegroep, een optreden in Het Grijze Huis. Iedereen is hierbij van harte welkom. Op woensdag 30 juni sluit Het Grijze Huis zijn deuren. Kunstenaar Hieke Pars wil dit moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom overhandigt zij dan het door haar verzamelde buurtservies aan de initiatiefnemers voor een buurtmuseum in Velve-Lindenhof. Het servies krijgt een mooie plek in het toekomstige buurtmuseum.

Het Grijze Huis als kleurrijk project
Het Grijze Huis, aan de Stephensonstraat 1, een grijsbouwwoning uit de jaren '50, die binnenkort gesloopt wordt kreeg zijn naam niet zomaar: Kunstenares Hieke Pars, de drijvende kracht achter het project, verfde echt álles in het huis grijs. Vloer, plafond, deurknoppen en kranen, niks ontsnapte aan haar kwast. Het huis was van 3 t/m 30 juni open voor allerlei activiteiten en vele bezoekers trokken voorbij. De reacties waren wisselend. Hieke: `De ene noemde het grauw, de ander leeg en een derde vond het een perfecte plek om ideeën op te doen. Mooi, lelijk of gek; iedereen vond er wel íets van.'

Ode aan Velve-Lindenhof
Tijdens de hele maand juni stond Het Grijze Huis in het teken van de veranderingen in Velve-Lindenhof. Mensen konden elkaar hier ontmoeten, met elkaar praten en van alles beleven. Steeds meer groepen vonden hun weg naar het huis. Van kinderen tot kunstacademiestudenten en van architecten tot verenigingen uit de buurt. Hieke: `Het was niet alleen een huis voor de buurt, maar ook voor de stad. Er is van alles gebeurd. Zo heeft de drumvereniging van Velve-Lindenhof hier geoefend, het Architectuurcentrum Twente hield een rondetafelgesprek over grijsbouw en allerlei kunstenaars creëerden hier muziek of tijdelijke objecten.' Met alle tijdelijke kunstwerken, activiteiten en mooie momenten bracht Het Grijze Huis een maand lang een ode aan dingen die voorbij gaan. Aan een sfeervolle en gezellige wijk, die nu een nieuw jasje krijgt.

Het kunstproject Het Grijze Huis is onderdeel van het project Velve-Lindenhof, waarbij de gemeente Enschede en corporaties Ons Huis, De Woonplaats en Domijn samenwerken aan een grootschalige herstructurering van deze Enschedese wijk.
Meer informatie over Het Grijze Huis en het programma is te vinden op www.hetgrijzehuis.com.

In de bijlage vindt u het programma voor de vierde en vijfde week van Het Grijze Huis.