Ingezonden persbericht

Frivole Framboos, Antwerpen - 04/06/2010
De Frivole Framboos - Eindelijk weer eens in het land!
Allerlaaste voorstelling van Con Voce Suave
in De Roma, Antwerpen.

Beste Persrelatie,

Jarenlang toerde de Frivole Framboos door Frankrijk, met ondermeer zes maanden lopende reeksen van zes voorstellingen per week in Les Bouffes Parisiens te Parijs.

Zondag 27 juni komt de Framboos naar De Roma voor een eenmalige en allerlaatste voorstelling van het programma Con Voce Suave.

Peter speelt voor niks.
Peter, pianist Bart en de hele Frambozencrew schenken de opbrengst van de avond aan een door familiale rampspoed geteisterde Framboosmedewerker om zo alvast het materiële leed wat te verzachten.

Musico-humoroloog Peter Hens verwent met zijn cello en zijn alomgeprezen Dramatische Mezzocoloratuurstem jong en oud met verrassende conférences en onthutsende arrangementen van beroemde klassieke en moderne composities. Op zijn in de lente van 1983 begonnen zoektocht naar de ultieme muzikale zelfexpressie misbruikte Peter Hens tal van pianisten. Tot hij zich, najaar 2001, op toetsenmysticus Bart Van Caenegem stortte. Dank zij de grensoverschrijdende samenwerking met dit macrochaotisch geteelde fenomeen verwekt De Frivole Framboos nu als nooit tevoren een bevrijdend Haha-Erlebnis bij een breed publiek, al dan niet klassiek georiënteerd. Bekende composities worden virtuoos door de mangel gehaald. Stijlen worden spelenderwijs ondersteboven gekeerd en meesterlijk omgetoverd tot nieuwe creaties. In zijn continu op het publiek inspelende bindteksten doet Peter Hens via klankbord Bart Van Caenegem verbazingwekkende musicologische onthullingen. Met ConVoce Suave gidsen Peter Hens en Bart van Caenegem het publiek con brio door hun muzikale jungle.

De Frivole Framboos.
Zondag 27 juni 2010 om 15u. in de Roma te Antwerpen.
Tickets: www.deroma.be, 03 292 97 40 en alle Fnac winkels

NOOT AAN DE REDACTIE -