Ingezonden persbericht


Unieke kruidenmarkt op kruidencentrum De Sprenk; Kruidje Gezond

Op zondag 27 juni 2010 vindt er in de kruidentuinen van De Sprenk een unieke kruidenmarkt plaats. Uniek omdat de veelzijdigheid van kruiden op allerlei manieren getoond wordt. Maar ook uniek omdat hij georganiseerd wordt door alle 28 studenten van het 1e jaar van de opleiding Herborist.

De markt

Naast rondleidingen, mini-workshops, proeverijen en demonstraties is er ook gelegenheid om allerlei kruidenproducten en kruidenplanten te kopen.

De verbodentuin, de herboristen tuin, de kalk-arme en kalkrijke vlindertuin, de kalkberg met zijn vleermuizenkelder, diverse poelen, het bos, het moeras, allemaal verschillende biotopen van de tuin. U dwaalt over de paden en geniet van de professionele uitleg over de kruiden en hun mogelijkheden.

U kunt proeven en genieten van het culinaire wat de koks voor u gemaakt hebben. Hebt u altijd al willen weten hoe een kruidenzalfje of kruidencreme gemaakt wordt? Of hoe u gebruik kunt maken van de eigenschappen van kruiden?

Kruiden in het verleden, het heden, in zeep en cosmetica, gezondheid bij mens en dier, boeken, opleidingen en workshops. Tijdens Kruidje Gezond maak je kennis met de veelzijdigheid van kruiden.

Ook NLOutdoor, wat op hetzelfde terrein zit, heeft zijn deuren open. Maak kennis met diversen outdoor activiteiten zoals klimmen, tokkelen, touwparcours, handboogschieten en nog veel meer.

Voor de kinderen worden er ook enkele activiteiten georganiseerd zoals snuffeldoekjes, zelf kruidenzeepjes maken of uitleven op het outdoor-parcours.

Tijd: zondag 27 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Entree: 4 euro p.p.

Voor meer informatie over kruidencentrum De Sprenk kijk op onze website: www.desprenk.nl. Daar vindt u ook een kortingsbon voor de markt.