Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

ZEA EN LE DIMANCHE NIEUW BEVESTIGDE NAMEN OP VIA VENTOSA

Zea zal met zijn electro rock'n'rollmuziek op zondag 27 juni de Ierse indiepopband Grand Pocket Orchestra vervangen op straatfestival Via Ventosa. De Osse band Le Dimanche is de vervanger van postrockband We vs. Death. Beide bands moeten het festival aan hun neus voorbij laten gaan vanwege het plotselinge vertrek van hun drummers.

Met de toevoeging van Zea en Le Dimanche is de line-up van het het gratis straatfestival in de Ventoselaan en rondom het Temporary Art Centre compleet. Bekende namen in het programma zijn o.a. singer-songwriter Lucky Fonz III en de Belgische rockformatie The Van Jets.

Met Lucky Fonz III is het hard gegaan: begonnen als straatzanger, klom hij met zijn vaak geestige folkliedjes op tot huistroubadour van de wereld draait door. Zijn nieuwste single 'Ik heb een meisje' is de lieveling van Radio 3FM en bereikt langzaam maar zeker de status van een zomerhit. Hij speelt om 20:00 uur op het grote podium van Via Ventosa.

De Vlaamse band The Van Jets is razend populair bij onze zuiderburen. Niet gek, want met een mengeling van glamrock, rock 'n roll, garagerock en pop weten de heren hoe te rocken.

De band uit Oostende won in 2004 Humo's Rock Rally en hun single 'What's Going On?' staat in de hoogste regionen van De Afrekening, Studio Brussel's alternatieve hitlijst. The Van Jets speelden al op grote festivals zoals Rock Werchter en Pukkelpop. En nu dus op het grote podium van Via Ventosa, om 22.00 uur!

Naast de muziekprogrammering zijn er ook genoeg andere verrassingen te vinden op Via Ventosa: vormgeverscollectief Krabben doet onderzoek naar alle vormen van destructie en wat daar achter zit in 'Kapot Maken' en in het cross-over project Design Drama bundelen theatermakers en kunstenaars hun kunstdisciplines.

De hele dag door spelen zij, soms dwars door het publiek, hun verrassende performances. Tijdens het eendaagse festival staan er ruim 30 theater-, film- en muziekperformances op het programma, met medewerking van meer dan 60 jonge en professionele talenten.

Het tijdschema is beschikbaar op de website van het festival www.viaventosa.nl ___________________________________________________ NOOT VOOR REDACTIE (

Ingezonden persbericht