Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Harry Emmery invites.. Susanne Alt in Jazzclub Daaldersplaats Muzikaal leider Harry Emmery van Stichting MusicArte nodigt de saxofoniste Susanne Alt uit voor een concert op 27 juni a.s. in Jazzclub Daaldersplaats, Hotel Restaurant De Daaldersplaats, Sneek.

Nieuwe locatie Jazzclub Daaldersplaats
De concerten worden gehouden op de laatste zondag van de maand in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek. Dit gezellige restaurant biedt plaats aan zo'n 100 gasten, het is prima bereikbaar, gelegen tegenover het station en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Na afloop van de concerten kunnen gasten gebruik maken van een 4 gangen jazzdiner voor 17,50. De optredende musici zijn onder meer Hans Dulfer, Susanne Alt, Lisa Boray en Francien van Tuinen. De presentatrice Terry Emmery zorgt voor een entertainende en informatieve begeleiding van de concerten.

Susanne Alt
De uit Duitsland afkomstige alt saxofoniste Susanne Alt komt uit een muzikaal gezin, zij leerde klassiek piano en gitaar spelen, maar begon op 12-jarige leeftijd met saxofoon. Op haar 15e studeerde zij klassiek saxofoon aan het conservatorium in Neurenberg, Vervolgens volgde Susanne diverse jazz workshops en won in 1996 de Internationale Siemens Jazz prijs voor jong talent. In Nederland heeft zij gestudeerd aan het Hilversum's conservatorium. Susanne won tal van jazz prijzen. Deze virtuoze saxofoniste speelde o.a. bij de Rosa King Band, bij de theatershow van Ivo Niehe en Willeke Alberti. Momenteel speelt zij o.a. bij the Amsterdam Jazz Orchestra en met haar eigen kwartet. Pianist is Jan Reinen hij is bovendien componist en arrangeur en speelt piano vanaf zijn 10e jaar. Zijn vader is de bekende jazztrompettist Willem Reinen. Jan studeerde aan het Haags en Hilversums conservatorium cum laude af. Hij speelde bij het Rotterdams Jazzensemble en leidde een grote jamsession op het North Sea Jazzfestival in 1993. Hij speelde met vele musici als: Barry Harris, Elaine Elias, Pat Metheny, Deborah Brown, Michael Brecker etc. Michel Petrucciani. Drummer Arno van Nieuwenhuize is tevens afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium. In de jaren 80 speelde hij in verschillende popgroepen met o.a. Daniel Sahuleka, Margriet Eshuijs en Fay Lovsky. Hij een veelgevraagd studiomuzikant. Rogier van Otterloo, de toenmalige chef-dirigent, vroeg hem in 1984 voor het Metropole Orkest. Sindsdien speelt hij slagwerk in dit orkest. Arno van Nieuwenhuize componeerde in de jaren 90 ook alle muziek voor de televisieserie Jules Unlimited. Hij is de laatste jaren steeds meer actief in wereldmuziek, jazz en geïmproviseerde muziek. Muzikaal leider is contrabassist Harry Emmery (ex Metropole Orkest) is al 30 jaar lang een begrip in de jazzmuziek. Hij maakte meer dan 90 albums en gaf onder meer 85 concerten op het North Sea Jazzfestival, bovendien is hij werkzaam als producer voor diverse artiesten en is docent aan het Utrechts Conservatorium. Het wordt een concert met veel ruimte voor avontuurlijke interacties tussen de musici.

Susanne Alt 27 juni a.s. 15 uur, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 10, - p.p. (voorverkoop: mede bij: VIP Records, Sneek)

Website: www.simplybass.com