Ingezonden persbericht


Valient Thorr bekeert Friezen tot 'Thorriors' in Podium Asteriks

Scheurende gitaren staan op zondag 27 juni centraal tijdens een nieuwe avond van Podium Asteriks in café Mukkes. Het podium zal worden betreden door het Amerikaanse Valient Thorr, het Australische BugGirl, en de Nederlandse bands The Beat Conspiracy en Broadcasting. De aanvang is 19.00 uur, de entree 4 euro. Van jankende gitaren tot zware hardcore metal, voor iedere hardrockliefhebber is er wat wils.

Motörhead, Eagles of Death Metal en Mastodon stonden erop dat Valient Thorr hun voorprogramma zou zijn. Sinds 2001 maakt dit vijftal podia over de hele wereld onveilig met hun rockende metal. De uit North Carolina afkomstige band 'stopt de roll terug in de rock', en doet dat met een combinatie van scheurende gitaren, vinnige solo's en doorstampende drums. Voordat ze in juli Roskilde aandoen, staan de heren van Valient Thorr nu zelf als hoofdact op de planken van Podium Asteriks om de Friezen te bekeren tot 'Thorriors.' Onder deze naam staan de die-hard fans van Valient Thorr namelijk bekend.

Wie van AC/DC houdt, waardeert ook de smerige gitaarriffs van het Australische BugGirl. De stoere charmes van zus Amber en broer Clinno zullen old-school rock 'n rolltijden doen herleven in Mukkes. Hun sound is ook wel omschreven als 'Janis Joplin die Manowar covert'.

Het dubbele voorprogramma van de avond bestaat uit de Nederlandse bands The Beat Conspiracy en Broadcasting.The Beatspiracy combineert een stevige scheut Black Sabbath met New Orleans drug-metal en stonerrock. Broadcasting, voorheen Kid Innocence, is een Burgumse hardcore metalband. Afgelopen voorjaar behaalden ze de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân. De vocalist van Broadcasting is het kleine broertje van de vocalist van hardcore punkrock band Rush 'n Attack. Met zulke genen zit het beukgehalte wel snor.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en zal deze optredens aanvullen met aansprekende acts uit binnen- en buitenland. Podium Asteriks zal zich uiteindelijk in de theaterzaal van de Blokhuispoort vestigen; op het moment vinden er ook shows in Muziekcafé Mukkes en de Gloppe plaats.

Wat: Podium Asteriks - www.podiumasteriks.nl

Wie: Valient Thorr, BugGirl, The Beat Conspiracy en Broadcasting

Waar: Muziekcafé Mukkes, Grote Hoogstraat 26, 8911 HB, Leeuwarden

Wanneer: zondag 27 juni, 19.00 uur