De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

MELKWEG PRESENTEERT SENEGALESE GROOTHEDEN ORCHESTRA BAOBAB EN YOUSSOU N'DOUR IN DE RABOZAAL: VOORDELIG COMBITICKET NU VERKRIJGBAAR!

Liefhebbers van Afrikaanse muziek opgelet! In juni en juli staan er twee bijzondere Afrikaanse artiesten uit Senegal in de Melkweg. Orchestra Baobab geeft op zondag 27 juni een exclusief concert in Amsterdam. Na het succesvolle concert in april vorig jaar keert de wereldberoemde, tienkoppige Senegalese band terug naar de Melkweg voor een concert in de Rabozaal. En op maandag 19 juli staat één van Afrika's grootste supersterren, Youssou N'Dour, in de Rabozaal van de Melkweg. Hij treedt op met zijn begeleidingsband The Super Etoile de Dakar. Voor deze twee shows is een beperkt aantal voordelige combitickets beschikbaar voor E 55,00 + lidm. Een korting van E 16,50!

ORCHESTRA BAOBAB - ZONDAG 27 JUNI
Dankzij hun onweerstaanbare en geoliede groepsgeluid werd Orchestra Baobab één van de meest gevierde Afrikaanse bands. De band bestaat uit tien muzikanten die ieder hun sporen in de muziek hebben verdiend. Het waren Orchestra Baobab's virtuoze arrangementen van Cubaanse dansmuziek die Nick Gold (World Circuit) inspireerde zich in Cubaanse muziek te verdiepen. Met als resultaat het meest succesvolle album aller tijden: The Buena Vista Social Club. Gold bracht ook Orchestra Baobab weer samen en was producer van hun cd 'Specialists in all styles', die alom bejubeld werd. Live is de groep een droom: tijdloze magie regelrecht uit het hart van Senegal. De verwachtingen voor nieuwe songs zijn hooggespannen.

YOUSSOU N'DOUR AND THE SUPER ETOILE DE DAKAR - MAANDAG 19 JULI Youssou N'Dour is sinds de jaren '80 uitgegroeid tot één van de belangrijkste vertolkers van Afrikaanse muziek. De Senegalees weet een brug te slaan tussen traditionele Afrikaanse muziek en moderne popmuziek. Dit is het enige concert in Nederland naar aanleiding van het nieuwe album 'Dakar-Kingston', waarop N'Dour de verbinding legt tussen Senegal en Jamaica. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen beschikbaar voor dit concert. Naast zijn succesvolle solo-carriere staat N'Dour bekend om zijn engagement en samenwerkingen met grootheden als Paul Simon, Peter Gabriel, Tracy Chapman en Branford Marsalis. Met de hit '7 Seconds' met Neneh Cherry brak hij in 1994 wereldwijd definitief door. Zo bereikte hij als eerste Afrikaanse artiest in het Westen een popsterrenstatus.

COMBITICKET à E 55,00 + lidm. geldig voor de volgende twee concerten:

ORCHESTRA BAOBAB
zo 27 juni | 20:30 uur | E 28,50 + lidm (seated / standing) | Rabozaal

YOUSSOU N'DOUR AND THE SUPER ETOILE DE DAKAR
ma 19 juli | 20:30 uur | E 40,00 + lidm (seated / standing) | Rabozaal

Voorverkoop combiticket Orchestra Baobab / Youssou N'Dour gestart via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. www.melkweg.nl




De Melkweg