Ingezonden persbericht


Hoorn op Zondag

27 juni 2010

Koopzondag met gezellige markt
Op zondag 27 juni is het koopzondag in de Hoornse binnenstad. Vrijwel alle winkels openen hun deuren tussen 12.00 en 17.00 uur. Wanneer het mooie weer doorzet staat dat garant voor een ontspannen en heerlijk dagje winkelen. Daarnaast is er een gezellige markt. U treft daar niet alleen de meest uiteenlopende braderiekoopjes, maar ook aanbieders van curiosa, woon- en tuindecoratie en winkeliers die met speciale marktaanbiedingen een kraam vullen.

20 Koren strijden om de Hoornse bokaal tijdens het Smartlappenfestival Vanaf 13.00 uur zullen 20 smartlappenkoren uit Hoorn en omgeving hun gouden kelen laten horen in de strijd om de Hoornse bokaal. Op maar liefst negen locaties in het centrum van Hoorn zullen zij hun liederen ten gehore brengen. Iedereen die het Smartlappenfestival vorig jaar heeft bezocht en iedereen die het vorig jaar gemist heeft is uitgenodigd om de koren aan te moedigen en uiteraard uit volle borst mee te zingen.

Een deskundige jury zal de koren beoordelen op uitvoering, uitstraling en presentatie. De koren krijgen pluspunten wanneer het publiek meezingt met de welbekende liederen.

Het koor dat de meeste punten verzamelt zal de felbegeerde bokaal in ontvangst mogen nemen. De Hoornse bokaal is een wisselbeker, dus de koren kunnen volgend jaar weer een gooi doen naar de bokaal. Om 18.15 uur zullen alle koren bij elkaar komen voor een groots samenzang op de Roode Steen. Aansluitend wordt de Hoornse bokaal uitgereikt.

Eerste woensdagmarkt op 30 juni
De woensdagmarkten staan weer op stapel en we beginnen gelijk groots. Ruim 200 kramen staan op het beroemde marktrondje opgesteld. Uiteraard met antiek, curiosa, boeken en kunst maar de hoofdmoot wordt deze dag gevormd door de creatievelingen. Niet alleen zelfgemaakte artikelen zijn ruim vertegenwoordigd, ook de materialen om deze te vervaardigen zijn in alle soorten en maten te vinden. De markt begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Stichting Binnenstadsmanagement Hoorn

Edith Hartog
Bureaucoordinator
Rikkert 4-6
1619 AR Andijk