Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 23 juni 2010

Vier het Midzomerfeest op Landgoed Schothorst

Op zondag 27 juni vindt het Midzomerfeest plaats op het Middeleeuws Erf op Landgoed Schothorst. De Levende Historie-groep Bergkamp Sibbe laat zien hoe mensen in de vroege middeleeuwen het opkomen van de gewassen vierden. Het erf is gratis te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud.

Beleef mee hoe de Bergkamp Sibbers, de bewoners van de middeleeuwse boerderij, vieren dat het graan en de groente weer opgekomen zijn, dat de appelbomen weer vrucht dragen en dat de bloemen bloeien. Ze danken de goden Idun en Donar met een ritueel. Deze dag hoeft niemand te werken, ieder kan zich wijden aan zijn of haar favoriete vrijetijdsbesteding: lekker koken, bikkelen en andere spelen. Of een oefenpartijtje vechten. Speciaal voor de kinderen worden allerlei middeleeuwse spelletjes gespeeld.

De Bergkamp Sibbe is een groep vrijwilligers die zo waarheidsgetrouw als mogelijk het leven in de vroege middeleeuwen laat zien. Regelmatig demonstreren zij hoe mensen in die tijd woonden en werkten.

De middeleeuwse boerderij en het bezoekerscentrum van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) zijn open van 13.00 tot 17.00 uur. Het CNME is te vinden op Landgoed Schothorst, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort